Poziţia Axei europene a fost apoi reafirmată la summitul ţinut în Franţa, la care  Italia a refuzat să participe. Şi tocmai acest lucru a turnat benzină pe focul deja aprins: Macron a apelat la Salvini asupra „responsabilităţilor” pe care ar fi trebuit să le aibă şi pe care nu le-a respectat.
Salvini nu-l iartă pe Macron şi-i transmite:
”Prietene, îngrijeşte-te de problemele francezilor! Italia nu va fi câmpul tău de refugiaţi…Există portul Marsilia, nu veni să ne stresezi pe noi. Dacă te aştepţi ca noi să semnăm vreun document privind navele care sosesc în Italia, greşeşti gândind că italienii sunt dispuşi să fie sclavii cuiva. NU suntem damele de companie ale nimănui. Lecţii de generozitate şi de democraţie de la Macron nu primesc!”, a afirmat Salvini într-o postare live pe social media.
Salvini continuă: ”Ieri, la Paris, n-a fost nimeni din partea noastră. Dar cine te crezi? N-om fi tocmai noi angajaţii tăi sau chelnerii tăi. Noi am fost la reuniunea oficială de la Helsinki unde au fost prezenţi toţi miniştrii. Dacă Macron se scoală de dimineaţă şi hotărăşte că este noul Napoleon şi că totul se face la el acasă pe baza celor ce vrea el, îl priveşte, s-o facă singur. Dacă vrea să dicutăm despre migranţi, să vină la Roma”, a spus Slavini în înregistrarea video.
Noi nu primim ordine de la el, nu suntem nici sclavii, nici colonia lui

Aşadar, poziţia vicepremierului şi lider al Lega e clară : „Italia nu va fi gazda tuturor migranţilor. Şi se pare că acum au început s-o cam priceapă unii. ‘‘Procuratura Republicii din Roma îmi dă o veste bună. A fost prezentată cererea de arhivare în ceea ce mă priveşte pentru evenimentul SAR (căutare şi salvare maritimă) din 3 aprilie a propos de cazul Alan Kurdi şi ONG-ul Sea Eye”. Caz în care Salvini a fost cercetat pentru abuz în serviciu, iar acum este absolvit, cazul fiind clasat.

Te-ar putea interesa și: