Evenimentul Zilei > Actualitate > ȘOCANT. ”Matricola” și uniformele școlare, aduse la nivelul secolului al XXI-lea
ȘOCANT. ”Matricola” și uniformele școlare, aduse la nivelul secolului al XXI-lea

ȘOCANT. ”Matricola” și uniformele școlare, aduse la nivelul secolului al XXI-lea

Înainte de 1989, elevii din România erau obligați să poare uniforme, pe care era obligatorie ”matricola”. Era vorba despre un număr de identificare, alocat fiecărui elev.

În secolul al XXI-lea, lucrurile merg mult  mai departe, datorită tehnologiei de localizare. Astfel, elevii din câteva regiuni din China sunt obligați să poarte uniforme școlare inteligente prevăzute cu sisteme de urmărire prin GPS, transmite publika.md.

Cea mai recentă metodă de monitorizare a populației inventată în China îi vizează pe toți elevii chiulangii. Reprezentanții companiei care a dezvoltat tehnologia de monitorizare spun că aceasta se activează atunci când elevii intră în școală.

Uniformele high-tech sunt prevăzute și cu camere video, pe care părinții le pot accesa prin intermediul unei aplicații. Funcția de recunoaștere facială are rolul de a-i descuraja pe elevi să-și schimbe hainele între ei.

În cazul în care elevul părăsește incinta școlii fără permisiune, o alarmă sonoră se declanșează automat. Părinții se declară încântați de această idee.