Dat fiind faptul că în următoarele luni vor fi interzise adunările mari de persoane, cluburile de fotbal din întreaga lume trebuie să găsească soluții ingenioase pentru desfășurarea meciurilor și , de ce nu, pentru suportul moral al jucătorilor. Astfel, Liga de fotbal ia în calcul o metodă interesantă. La meciurile care se vor desfășura fără spectatori zgomotul pe care spectatori l-ar face în mod normal va fi înlocuit de un zgomot artificial.

Prezentatorii mai multor posturi de radio și televiziune au oferit opțiunea „zgomotului fals”  weekendul trecut, la meciul Mainz – RB Leipzig. Pe de altă parte, pentru a ridica moralul jucătorilor de la Mönchengladbach au fost puse în tribune, pe post de fani, 12.000 de cutii de carton.

Având în vedere că Premier League ar putea reîncepe pe 12 sau pe 19 iunie, cluburile de fotbal iau în calcul opțiunile folosite de nemți pentru meciurile lor.

Luna trecută, directorul executiv al Brighton, Paul Barber, a declarat că au purtat discuții cu privire la „zgomotul artificial” pentru meciurile din Premier League.

„Nu ar fi ceva greșit. Noi vrem să jucăm în fața fanilor, dar dacă asta nu este posibil, cred ca varianta zgomotului artificial va fi interesantă”, a spus Lee Johnson, antrenorul Bristol City. „Am văzut că această metodă a fost implementată și în Coreea de Sud și a funcționat destul de bine. Poate că ar trebui să fie alegerea telespectatorilor. Am discutat despre zgomotul artificial și suntem gata să folosim această metodă în cazul în care decizia va fi aprobată. Nu se poate folosi această aliterativă doar pentru Bristol City. Decizia trebuie luată la nivelul Ligii”, a mai declarat Lee Johnson, scrie The Guardian.

„Nu cred că va fi o diferență prea mare din punct de vedere fizic, dar sigur va fi o diferență din punct de vedere al încrederii jucătorilor”.

Lipsa spectatorilor de la meciurile de fotbal ar putea avea efecte negative asupra prestației jucătorilor.