Evenimentul Zilei > Justitie > Măsuri luate în cazul copilului lovit cu scândura în cap. Poliţia va cerceta cazul
Măsuri luate în cazul copilului lovit cu scândura în cap. Poliţia va cerceta cazul

Măsuri luate în cazul copilului lovit cu scândura în cap. Poliţia va cerceta cazul

DGASPC Mureş s-a sesizat, în această dimineaţă, în cazul copilului bătut cu scândura în cap, într-un apartament social din Sâncraiu de Mureş. Directorul instituţiei a reclamat cazul la poliţie, copiii au fost separaţi, victima a fost dusă la IML.

Un băieţel de zece ani a fost umilit de doi colegi mai mari, pe care îi reclamase pentru furt, fără ca asistenţii sociali să intervină. Unul dintre copii a făcut o înregistrare în care se vede cum băaiatul de zece ani este lovit cu o scândură în cap de un altul mai mare. Un al doilea băiat în loveşte pe copilul de 10 ani cu o periuţă.

”Ne-am sesizat în această diminaţă. Prima măsură aluată a fost să-i separăm pe cei doi copii, ce mic de cel mare care l-a lovit, iar directoruil instituiţiei a făcut o plângere penală la poliţie, împotriva agresorului. Copilul de 10 ani a început un program de consiliere psihologică pentru a depăşi trauma. În plus, el a fost dus la Institutul de Medicină Legală unde specialiştii au constatat că nu există urme de violenţă şi nuau făcut alte recomandări”, a explicat, pentru evz, Doru Gabriel Constantin, Inspector în cadrul Serviciului Monitorizare şi strategii şi purtător de cuvânt al Direcţieigenerale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Mureş.

Potrivit oficialului, agresorul a declarat că totul a fost o joacă. ”A spus că a văzut un filmuleţ pe calculator şi că a vrut să se joace şi el în felul acela”, a mai precizat Doru Gabriel Constantin. În acelaşi timp, o anchetă internă îi va avea în verede şi pe ceilalţi copii din locuinţa socială, pentru că în apartament locuiesc 10 tineri, care vor fi întrebaţi şi ei de ce au permis asemenea acte de violenţă şi nu au intervenit.

Înregistrarea ar fi fost făcută week-endul trecut, se pare, de unul dintre colegii copilului de 10 ani. ”Totul s-a petrcut într-o cameră unde băieţii mai mari l-au forţat pe copil să participe la un joc teribil. mai exact, în care să lovească cu o periuţă, în timp ce lt băiat lovea fără milă cu o bucată de lemn”, ne-a declarat Lajos Kristof, reprezentantul societăţii civile. Acesta a mai precizat că unul dintre agresori l-a lovit pe copil pentru că ar fi dat o declaraţie la Poliţie, în privinţa unui furt din orfelinat.

 

Publicat in categoriile: Justitie
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: