Evenimentul Zilei > Actualitate > Măsură FĂRĂ PRECEDENT luată de autorități la granița de vest
Măsură FĂRĂ PRECEDENT luată de autorități la granița de vest

Măsură FĂRĂ PRECEDENT luată de autorități la granița de vest

Ca să facă față unui posibil nou val de migranți așteptat în timpul sărbătorilor de iarnă, autoritățile din vestul țării au decis să dubleze paza granițelor din trei județe. Măsura a intrat în vigoare luni.

Până după anul nou polițiștii de Frontieră vr fi dublați la paza granițelor din vest de jandarmi. Măsura a fost luată având în vedere obligativitatea efecturării controlului la trecerea dintr-o țară în alta. Fiind o perioadă cu tranzit intens preconizat, nu numai din partea românilor care se întorc acasă pentru a petrece sărbătorile, dar și din partea migranților ilegali care se gărbesc să ajungă în Europa cât încă nu au fost construite garduri între țări, decizia autorităților a fost să întărească paza în vestul țării.

Angajați ai Inspectoratului Teritorial al Poliţiei de Frontieră Timişoara şi  ai Grupării de Jandarmi Mobile Timişoara vor  acţiona în baza unui plan comun de menţinere, asigurare a ordinii publice şi creşterii gradului de siguranţă a cetăţeanului, atât în punctele de trecere a frontierei de stat, cât şi la frontiera verde. Acţiunile comune se vor derula în perioada sărbătorilor de iarnă, pe raza a trei judeţe.

S-au luat măsuri de suplimentare a personalului care îşi desfăşoară activitatea la controlul documentelor şi de creştere a numărului arterelor de control din punctele de frontieră. Totodată, lucrători din cadrul Grupării de Jandarmi Mobilă Timişoara vor asigura ordinea şi liniştea publică în punctele de trecere a frontierei de stat şi vor acorda sprijin poliţiştilor de frontieră în funcţie de situaţiile care apar pe timpul executării misiunilor.