Evenimentul Zilei > Actualitate > Măsură fără precedent la UMF Cluj. Ce veste au primit studenții
Măsură fără precedent la UMF Cluj. Ce veste au primit studenții

Măsură fără precedent la UMF Cluj. Ce veste au primit studenții

Una dintre cele mai mari universități de medicină din România, cea de la Cluj, a anunțat că va suspenda cursurile pentru o perioadă de 12 zile.

Măsura a fost luată din cauza temutului coronavirus Covid2019. Conducerea UMF Cluj a trimis, luni, o informare către toate cadrele didactice și studenți prin care este anunțată măsura închiderii cursurilor.

”În perioada 3 – 15 martie 2020, conducerea Universităţii de Medicină şi Farmacie “Iuliu Haţieganu” a decis continuarea online a activităţii didactice, la toate cele trei facultăţi (Medicină, Medicină Dentară şi Farmacie), ca măsură de prevenție, cu scopul reducerii riscului epidemiologic de răspândire a infecţiei cu noul coronavirus. Toate informaţiile referitoare la desfășurarea procesului didactic vor fi transmise studenţilor pe grupurile de studiu”.

Cadrele didactice de la UMF vor putea să își prezinte cursurile, dar doar în online, fără să se mai întâlnească cu studenții în spitale. ”Putem să ne înregistrăm pe noi sau putem să facem PDF-uri, după care să le expediem către studenți”, spune un cadrul didactic de la UMF Cluj.

Închiderea cursurilor se datorează și faptului că studenții pot aduce în spitale temutul coronavirus. ”Prezența studenților în spitale, unde pot prelua sau transmite virusul, constituie un factor de risc important în lanțul infecției. Tinerii fac forme ușoare sau asimptomatice, însă datorită mobilității lor ei reprezintă un factor important în răspândirea infecției. Nivelul de contagiozitate este crescut chiar și în absența manifestărilor clinice.

Orice nouă decizie privind activitatea didactică va fi postată pe site-ul universității şi pe aplicaţia InfoUtil, pe care vă rugăm să le consultați frecvent. Vă rugăm să priviţi cu maximă responsabilitate situaţia şi să vă conformaţi acestor măsuri. Restul reglementărilor privind autoizolarea la domiciliu timp de 14 zile a celor care se întorc din zone cu risc rămân în vigoare. De asemenea, insistăm asupra evitării locurilor aglomerate (cinema, resturante, mall-uri etc.)”.