Prima ediție din noul sezon MasterChef a strâns în fața ecranelor 2 milioane de români în minutul de aur și sute de mii de telespectatori pe toată durata emisiunii. Debutul sezonului 5 MasterChef a fost pe placul publicului, emisiunea situându-se în topul preferințelor telespectatorilor. Începutul acestei săptămâni a fost deschis la PRO TV cu un spectacol de emoție asezonat cu momente tensionate, dar și cu secvențe amuzante, care s-au petrecut în cea mai populară bucătărie din România: bucătăria MasterChef.

Publicul a făcut cunoștință cu Chef Patrizia Paglieri, Chef FOA și Chef Adrian Hădean în calitate de noi jurați, dar și cu primii concurenți înscriși. Răvan Fodor a fost cel care a dat startul primei ediții și le-a urat tuturor bun-venit.

MasterChef a fost aseară lider de audiență pe toate categoriile de public. La nivelul întregii populații a țarii, interesul maxim pentru show s-a înregistrat la minutul 21:43, când peste 2 milioane de telespectatori au fost captivați de spectaculoasa emisiune culinară.

În intervalul de difuzare, 20:29 – 22:29, pe publicul comercial din mediul urban cu vârste cuprinse între 18 și 49 de ani, PRO TV a fost lider detașat cu o audiență medie de 10,8 puncte de rating și 25,1% cotă de piață, urmat de Antena 1 cu 7,7 puncte de rating și 17,8 procente din cota de piață. La nivelul publicului din mediul urban, PRO TV a condus cu o audiență medie de 8,6 puncte de rating și 17% cotă de piață. La nivel național, PRO TV rămâne și de această dată în top cu o audiență medie de 8 puncte de rating și 16,2% cotă de piață, urmată de Antena 1 cu 6,1 puncte de rating și 12,3 cotă de piață.

Sezonul 5 MasterChef a adus un nou set de reguli aplicate la audiții, care va face spectacolul și mai incitant. Fiecare chef va avea la dispoziție 3 green carduri cu care poate salva câte un concurent dorit, în condițiile în care ceilalți doi jurați l-au respins. Tot în premieră, chefii au acceptat audiții duble în cupluri soț-soție, mamă-fiică, frate-soră. Însă regulile de bază ale competiției rămân neschimbate, concurenții având o ora la dispoziție să gătească și 5 minute să-și finalizeze preparatul în fața juriului.