Evenimentul Zilei > International > MASONERIA BRITANICĂ, descoperită de THE GUARDIAN. Lojele pentru PARLAMENTARI și JURNALIȘTI se reunesc și operează în cel mai mare SECRET
MASONERIA BRITANICĂ, descoperită de THE GUARDIAN. Lojele pentru PARLAMENTARI și JURNALIȘTI se reunesc și operează în cel mai mare SECRET

MASONERIA BRITANICĂ, descoperită de THE GUARDIAN. Lojele pentru PARLAMENTARI și JURNALIȘTI se reunesc și operează în cel mai mare SECRET

Două loje masonice, create special pentru membri ai Parlamentului Britanic și jurnaliști politici, își mențin activitatea secretă la Palatul Westminster, reședința camerelor parlamentare, potrivit unei anchete realizate de Guardian. O a treia lojă continuă să opereze în Londra, iar membri acesteia sunt to jurnaliști.

Ancheta jurnaliștilor de la Guardian a scos la iveală faptul că New Welcome Lodge, creată pentru parlamentari, consilieri și personal al Westminster și Gallery Lodge, care recrutează jurnaliști politici, apar în documentele Masoneriei, confirmând că aceste două loje își continuă activitatea și astăzi.

 

Alfred Robbins Lodge, o a treia lojă, unde se reunesc tot jurnaliști, este și ea activă în Londra.

 

Identitățile membrilor sunt necunoscute celor care nu aparțin lumii Masoneriei, iar membrii sunt atât de discreți încât puțini jurnaliști par a fi conștienți de existența Gallery Lodge, potrivit sursei citate.

 

Loja parlamentară tinde să țină departe loja rezervată jurnaliștilor, chiar dacă fac parte din aceeași lumea discretă, din frica de compromitere a intimității, conform unui membru al New Welcome care a vorbit cu Guardian.

 

Detaliile ieșite la iveală vin la puțin timp după ce Federația Polițiștilor a acuzat Masoneria că blochează reformele din această instituție vitală statului, încetinind foarte mult progresul femeilor din comunitățile etnice minoritare.

 

Criticile au fost negate vehement de Marea Lojă Unită a Angliei (UGLE), care afirma că egalitatea membrilor este un principiu fundamental al al Masoneriei și că membrii își păstrează secretă apartenența la această societate discretă din cauza fircilor de discriminare.

Publicat in categoriile: International
Ne puteți urmări pe Facebook, Telegram sau pe Google News
Accesează: