Proiectul de lege vine în sprijinul celor care doresc să-şi achiziţioneze o centrală termică de ultimă generaţie scăpând totodată de masina mai veche de 12 ani. Proiectul are nevoie de aprobarea Parlamentului, de promulgare și de publicare în Monitorul Oficial.

Despre ce este vorba

"Proiectul de act normativ prevede acordarea unui voucher valoric pentru achiziția de panouri solare, centrale termice puțin poluante și surse alternativ/ecologice, cu condiția ca solicitantul să predea la un centru autorizat de colectare o mașină veche și poluantă. Voucherul va avea valoarea de 4.500 de lei, iar mașina predată trebuie să îndeplinească condiția vechimii, care trebuie să fie mai mare de 12 ani", notează avocatnet.ro.

Important

Beneficiarii voucherelor vor avea la dispoziție 30 de zile pentru a achiziționa exclusiv produsele menționate anterior și vor justifica suma prin factură fiscală însoțită de decontul tichetului. Voucherul nu poate fi înstrăinat sau folosit pentru achiziționarea altor produse decât panouri solare, centrale termice cu un coeficient redus de poluare și surse alternativ/ecologice.