"Eu încă mă întreb cum am reușit să scape cu viață", a mărturisit Laurent Léger, pentru radio France Info.

CLICK AICI PENTRU A ASCULTA ÎNREGISTRAREA

"La început am crezut că a fost pocnitori. Încă nu pot să cred. Apoi am auzit pași", a povestit Laurent Léger.

"Ușa s-a deschis. Un individ a țâșnit strigând "Allahu Akbar". Arăta ca cineva GIGN (nr. unitate de elită a jandarmeriei) și RAID (nr. unitate de elită din poliție). Avea cagulă și era îmbrăcat tot în negru. Ținea arma cu ambele mâini", a explicat reporterul revistei Charlie Hebdo

"La un moment dat a pronunțat numele Charb", "A plecat lăsân în urmă miros de praf de pușcă… în câteva secunde au pus pus pe toată lumea la pământ. Au tras în mulțime", a adăugat Laurent Léger.

"Din fericire, am fost în stare să mă arunc sub o masă, într-un colț. Colegii mei au căzut secerați. La început nu știam. Am văzut totul în doar câteva secunde. Apoi am realizat că n-a fost o glumă", a povestit jurnalistul. 

"Am stat ghemuit acolo. Îmi doream să fiu oriunde în altă parte. Am auzit o explozie, iar apoi brusc s-a lăsat tăcerea. A fost fost o tăcere lungă …", a rememorat ziaristul acele clipe de coșmar.

Numai o minune a făcut ca jurnalistul să nu facă vreun zgomot: "Am auzit pașii. Mi-am dat seama că el era". "Dar camera era prea mică și nu putea vedea tot după dezastrul pe care l-a făcut", a explicat Laurent Léger.

El a povestit că abia după ce a ieșit teroristul din încăpere și a schimbat câteva cuvinte cu o altă persoană a conștientizat că nu este doar unul: "Atunci am realizat că erau doi".

"L-am auzit spunând că el nu a ucis femei. Cu toate acestea, nu a fost doar un om omărât în sala de consiliu", a punctat jurnalistul.

Laurent Léger a descris haosul de după atac. "Am crezut că au de gând să răscolească toată reacția să afle dacă mai există supraviețuitori. Apoi au plecat. Au existat unii supraviețuitori. Este o aberație. Este ireal, a mai spus Laurent Léger.

"Nu înțelegem cum s-a putut întâmpla asta în inima Parisului, într-un ziar", a adăugat, la final Léger.