”Duminică după-amiază am fost solicitat de familie să-i fac niște rugăciuni. Am vorbit cu ea și era încrezătoare. Eu știam de toată evoluția bolii. De fiecare dată când înregistra un disc venea la biserică ca să-i meargă bine. În calitate de duhovnic eu sunt convins că Dumnezeu a chemat-o în corul îngerilor ca să cânte și acolo”, a declarat Duhovnicul Ilenei Ciuculete pentru ”Acces Direct”.

Presa care a relatat despre moartea subită a Ilenei Ciuculete a scris că solista ar fi urmat să împlinească 60 de ani, conform vârstei anunţată de ea. La câteva zile după deces, s-a aflat însă că Ileana Ciuculete era născută pe 20 septembrie 1952, nu 1957 cum spusese ea, ceea ce înseamnă că la data de 20 septembrie ar fi împlinit 65 de ani.

Cântăreaţa de muzică populară Ileana Ciuculete a murit, marţi, într-o clinică privată. Artista suferea de o boală incurabilă.

În cariera de peste patru decenii, Ileana Ciuculete a înregistrat peste 400 de melodii proprii, cu peste 24 de albume.

A fost angajată de la 14 ani, cu dispensa de vârstă, la orchestra de muzică populară “Doina Olteniei” a Filarmonicii din Craiova, sub bagheta dirijorului Dumitru Botezatu, potrivit biografiei publicate pe pagină să oficială de Facebook.

De-a lungul carierei artistice a mai fost angajată cu titlul de: prima solistă la Ansamblul “Danubius” din Drobeta Turnu-Severin, Ansamblul “Nicolae Bălcescu” din Craiova şi la prestigiosul ansamblu folcloric “Căluşul” din Scorniceşti.

Solistă foarte apreciată de public pentru creaţiile proprii şi stilul specific de a cânta, dinamic şi melodios, a avut o bogată activitate discografică. Are peste 400 melodii proprii, fiind semnatară a 30 discuri.

De-a lungul carierei artistice, a fost premiată în ţară cu trei Discuri de Aur şi un Disc de Platină şi în Serbia cu un Disc de Aur.

În 2005, Ileana Ciuculete a fost premiată cu Discul de Aur pentru vânzarea a 40.000 de exemplare ale albumului ”Ciorbă de curcan”.