Evenimentul Zilei > Actualitate > Marko: Blaga e un ministru performant, nu trebuie să plece
Marko: Blaga e un ministru performant, nu trebuie să plece

Marko: Blaga e un ministru performant, nu trebuie să plece

Preşedintele UDMR Marko Bela susţine că Vasile Blaga este un ministru performant şi nu ar trebui să părăsească şefia Ministerului Administraţiei şi Internelor, mai ales că, pentru a nu rata termenul de intrare în spaţiul Schengen, este nevoie de continuitate.

"Eu nu am fost de acord cu această demisie şi am spus acest lucru şi în şedinţa Coaliţiei. După părerea mea, Vasile Blaga este un ministru performant şi a avut rezultate foarte importante în fruntea acestui minister, atât pe plan intern, cât şi în ceea ce priveşte relaţiile noastre. În ceea ce priveşte aderarea la Spaţiul Schengen, eu cred că ar fi nevoie de o continuitate în conducerea ministerului, fiindcă trebuie să facem totul pentru a nu rata termenul de intrare în spaţiul Schengen. Am avut şi am mai multe argumente pentru care afirm că ar trebui să rămână la minister", a declarat Marko Bela, citat de Mediafax.
Liderul UDMR a amintit că premierul are posibilitatea de a accepta sau de a nu accepta demisia.
Vasile Blaga, demisie de onoare
Ministrul de interne Vasile Blaga şi-a anunţat în această dimineaţă demisia şi a precizat că "este un gest de onoare".
Decizia vine în urma grevei poliţiştilor şi a incidentelor care au avut loc în timpul acesteia şi s-a concretizat după o discuţie cu liderii PDL care a avut loc aseară, prelungindu-se până după miezul nopţii.
Demisia lui Blaga nu este singura de la vârful ministerului. Prim-adjunctul ministrului, chestorul Dan Valentin Fătuloiu, secretar de stat pe ordine publică, şeful Poliţiei, Petre Tobă, şeful Jandarmeriei, Olimpiodor Antonescu, şi şeful Direcţiei Generale de Informaţii şi Protecţie Internă (fostul Doi ş’un sfert), Ştefan Pop, potrivit unor surse din MAI.

Publicat in categoriile: Actualitate
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: