Marko Bela: Adversarul nostru cel mai puternic nu e comunitatea românească, ci ignoranța

Marko Bela: Adversarul nostru cel mai puternic nu e comunitatea românească, ci ignoranța Bela Marko nu vede cu ochi buni apropierea UDMR de Viktor Orban. Sursa Foto:EvZ

Preşedintele de onoare al UDMR, senatorul Marko Bela, a declarat astăzi că nu comunitatea românească este cel mai mare adversar al maghiarilor, ci "ignoranţa, lipsa de credinţă, lipsa de interes" a celor care le spun reprezentanţilor etniei că nu au şanse.

"Unii ar putea spune că românii sunt adversarii noştri (...) Dar ţin să spun că nu acesta este adversarul nostru cel mai puternic. Cel mai periculos adversar este ignoranţa celor care ne spun că nu are sens să mergem la Bucureşti sau la Bruxelles să facem politică. Ce rost are să mergem acolo, ce pot face câţiva oameni? Acesta este adevăratul adversar - lipsa de credinţă, ignoranţa şi lipsa de interes a celor care ne spun că nu avem şanse", a afirmat, astăzi, preşedintele de onoare al UDMR, cu ocazia lansării candidaţilor UDMR în campania electorală pentru alegerile europarlamentare.

Marko a afirmat în faţa celor circa 1.700 de participanţi la lansare că "poate" alta ar fi fost istoria comunităţii maghiare din România dacă aceasta ar fi fost reprezentată în Europa la momentul semnării Tratatului de la Trianon.

"De la Trianon încoace am tot pierdut, dar în 1989 ni s-a dat o nouă şansă la victorie. Fără UDMR la Bucureşti nu ar fi fost posibilă aderarea României la NATO în urmă cu 10 ani, şi nici intrarea în Uniunea Europeană în urmă cu şapte ani. Este nevoie de acel procent de 5-6 la sută pentru ca România să meargă în direcţia corectă", a mai afirmat Marko Bela.

Ne puteți urmări și pe Google News

Preşedintele de onoare al UDMR şi-a încheiat discursul îndemnându-i pe maghiarii cu drept de vot să se prezinte la urne în data de 25 mai.