Evenimentul Zilei > Actualitate > Marius Șumudică a sădit sămânța scandalului și în Turcia
Marius Șumudică a sădit sămânța scandalului și în Turcia

Marius Șumudică a sădit sămânța scandalului și în Turcia

Cunoscut pentru comportamentul vulcanic și provocator, antrenorul lui Kayserispor a fost implicat într-o bătaie generală, la finalul meciului cu Alanyaspor

Marius Șumudică se descurcă bine în Turcia, pe banca formației Kayserispor, care se află, după 14 etape, pe locul al 5-lea, cu 26 de puncte, tot atâtea câte au strâns Fenerbahce și Beșiktaș (pozițiile 3 și 4).

La final, bătaie generală

Însă, românul riscă să-și contureze și în fotbalul turc imaginea de „băiat rău” pe care și-a construit-o în Liga I. Luni, Kayserispor s-a impus cu 2-1 la Alanyaspor, iar la final a izbucnit o bătaie generală. Versiunile celor două tabere sunt, normal, subiective și în opoziție. Hărmălaia a fost totală și, spun gazdele, situația a degenerat din cauza lui „Șumi”. „Șumudică joacă teatru și a provocat agresivitatea de pe teren. Antrenorul nostru cu portarii a vrut să-l întrebe de ce ne înjură, dar nu a apucat, pentru că a fost atacat de jucătorii și antrenorii lui Kayseri”, a afirmat Ahmet Pasaog l u , președintele celor de la Alanyaspor, care a indicat capul răutăților: Șumudică.

„Eu sunt un tip mai coleric”

Fostul tehnician al Astrei a dat de înțeles că a provocat. „A fost o altercație după meci, dar nu mai contează. Inevitabil apar, dar peste toate rămân cele trei puncte. M-a sunat și soția, m-au sunat toți din țară, s-a scris că am nasul spart sau ceva de genul ăsta, dar nu e nimic adevărat. Eu sunt un tip mai coleric, aşa, mă manifest pe margine”, a spus Șumudică la Digi Sport.

Porcul cu trichineloză

De-a lungul timpului, Șumudică a devenit cunoscut pentru ieșirile în decor pe care le-a avut din postura de antrenor. Întotdeauna când o înfrunta pe Steaua, „Șumi” avea meciurile lui cu suporterii „roș-albaștrilor”, care îl înjurau cu poftă. Nici tehnicianul nu rămânea mai prejos și îi întărâta pe contestatari cu diverse semne obscene. În perioada în care antrena la Rapid, năbădăiosul antrenor s-a certat cu un ziarist, la finalul partidei cu FC Vaslui, disputată în preajma Crăciunului, și i-a transmis sec: „Îți doresc să ai parte de un porc cu trichineloză!” La Astra, și-a ieșit din minți după un meci, în timpul interviului și a fost surprins de camerele de luat vederi cum a înjurat o jurnalistă.

Specialist în pupat arbitri

Șumudică s-a mai remarcat în timpul meciului Rapid – Gaz Metan, atunci când l-a pupat pe arbitrul Teo Crăciunescu, dar și la meciul Kayserispor – Konyaspor, atunci când a avut din nou un exces de efuziune, revărstată asupra „centralului” Ali Palabiyik.