Evenimentul Zilei > Justitie > Judecătorul Marius Iosif a confirmat că documente din arhiva SIPA au fost fotocopiate
Judecătorul Marius Iosif a confirmat că documente din arhiva SIPA au fost fotocopiate

Judecătorul Marius Iosif a confirmat că documente din arhiva SIPA au fost fotocopiate

Fostul director al Administraţiei Naţionale a Penitenciarelor, judecătorul Marius Iosif , a confirmat faptul că s-au fotocopiat documente din arhiva SIPA, a declarat miercuri deputatul social-democrat Liviu Pleşoianu, membru în Comisia parlamentară de anchetă privind clarificarea aspectelor ce ţin de desfiinţarea Direcţiei Generale de Protecţie şi Anticorupţie.

„Domnul Iosif a confirmat şi a dat şi detalii suplimentare. Primul lucru foarte grav este că nu au identificate procese-verbale semnate de membrii celorlalte comisii care au lucrat înaintea domnului Iosif. Noi nu ştim când a intrat, de exemplu, domnul Cristi Dănileţ, cât a stat și ce a făcut, conform „Raportului Chiuariu”. O informaţie foarte importantă este cea legată de rescrierea hard disk-ului.

Comisia condusă de Marius Iosif nu a identificat niciun ordin al ministrului Justiţiei Monica Macovei, prin care se cerea acest lucru, rescrierea hard disk-urilor, pe de altă parte se face afirmaţie în acest raport că există un registru de distrugere şi cred că e foarte important să reuşim să găsim acest registru de distrugere, pentru că acolo e trecut foarte clar cine, când a decis şi ce informaţii să fie şterse de pe hard disk-urile respective din arhiva SIPA.

 

A confirmat că exista, de fapt am văzut şi eu, cu ochii mei, acel xerox celebru şi a confirmat faptul că s-au fotocopiat documente din arhiva SIPA”, a precizat Pleşoianu, la Parlament, la finalul şedinţei Comisiei de anchetă privind desfiinţarea arhivei SIPA.

El a adăugat că Marius Iosif a mai dat o informaţie foarte importantă şi anume că la sediul Ministerului Justiţiei mai există o miniarhivă SIPA şi DGPA, iar membrii comisiei desemnate de Monica Macovei au sustras de acolo documente şi i le-au dat ei. Pleşoianu a susţinut că nu s-a confirmat în niciun fel reîntoarcerea acestor documente în arhivă. Comisia SIPA i-a audiat, miercuri, pe Marius Iosif, Ingrid Mocanu, Florian Ungur şi Claudiu Secaşiu. Reamintim că întreg scandalul fostei arhive a SIPA a fost devoalat, anul trecut, în prmieră, de Evenimentul zilei.