Evenimentul Zilei > Actualitate > Marinari pe Bega. Poliția locală a început patrularea cu șalupa
Marinari pe Bega. Poliția locală a început patrularea cu șalupa

Marinari pe Bega. Poliția locală a început patrularea cu șalupa

Poliția Locală Timișoara are cinci marinara. Aceștia lucrează în două schimburi și, de ieri, patrulează pe apele Begăi cu șalupa cu care s-a dotat instituția care-I salarizează.

Șalupa, spun polițiștii locali, a fost achiziționată ”cu scopul prevenirii  evenimentelor negative din zona canalului, dar și pentru supravegherea investițiilor realizate în cadrul programului de reabilitare a infrastructurii publice urbane a malurilor Canalului Bega”.

Aceasta a costat peste 130.000 de lei. Polițiștii locali au participat la cursul de inițiere, iar acum fac parte din  Biroul Patrulare Navală. Ei patrulează cu șalupa în două schimburi, după-amiaza și noaptea. ”Au început deja să monitorizeze aspectele negative precum copaci uscați, căzuți în apă, peturi, obiecte de dimensiuni mari aflate pe luciul apei care periclitează circulația în scop de divertisment a altor ambarcațiuni,  precum și activitatea de patrulare a șalupei Poliției Locale, dar conferă și un aspect inestetic zonei. De altfel, Poliția Locală va iniția în perioada imediat următoare o acțiune de igienizare a malurilor și a luciului de apă, cu polițiști locali, pe bază de voluntariat, la care vor fi angrenați și reprezentanți ai Direcției de Mediu din cadrul Primăriei și ai societății de salubrizare Retim”, transmit oficialii instituției. Poliția Locală Timișoara este prima din țară care are în dotare o șalupă cu care patrulează pe apă.

Publicat in categoriile: Actualitate
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: