„Respectă infractorii, mă!”, strategia de afaceri a lui Maricel Păcuraru. Acțiunile Romprest, cumpărate cu 100 de $

„Respectă infractorii, mă!”, strategia de afaceri a lui Maricel Păcuraru. Acțiunile Romprest, cumpărate cu 100 de $ Maricel Păcuraru Sursa foto: arhiva EVZ.

“Unde găsesc fraieri, eu mă bag!”, sunt cuvintele pe care le-a folosit Maricel Păcuraru, patronul postului de televiziune Realitatea Plus, pentru a descrie strategia folosită în cadrul companiilor pe care le administrează.

Trebuie menționat că în portofoliul mogulului din presă, Maricel Păcuraru se află și compania de salubritate Romprest. Familia Păcuraru deține 42,69% din acțiunile societății, pe care de altfel încearcă să o preia în totalitate încă din 2020.

„Unde găsesc fraieri, eu mă bag”, modus operandi pentru afacerile lui Maricel Păcuraru

”Unde găsesc fraieri eu mă bag” sunt cuvintele pe care le-a folosit Păcuraru pentru a arăta cum evoluează bătălia pentru banii publici generați din contractele încheiate cu statul român. Afirmațiile aparțin lui Marcel Păcuraru  și au fost făcute în urmă cu două luni, chiar în incinta companiei Romprest.

Maricel Păcuraru este ”personajul principal” în mai multe dosare de cercetare penală. În rechizitoriile procurorilor DNA, numele mogulului din presă este asociat cu fapte ce țin de corupție. Patronul Realitatea Plus este acuzat că a prejudiciat cu peste 25 de milioane de euro Loteria Română. Un dosar care trenează de ani buni. Mai precis de opt ani de zile. Dosarul ”Loteria” înregistrat cu nr. 47691/2015 bate pasul pe loc, în pofida prejudiciului uriaș.

Ne puteți urmări și pe Google News

Revenind la afirmația făcută de Păcuraru „Unde găsesc fraieri eu mă bag”, trebuie menționat că interlocutorul patronului de la Realitatea este Bogdan Adimi, director Romprest. Cei doi grei din Romprest se regăsesc pe poziții adverse în companie. Conversația dintre cei doi s-a consumat la începutul lunii septembrie (luni, 4 septembrie), discuție la care Păcuraru a fost însoțit de avocatul Gheorghe Piperea, unul din candidații AUR pentru europarlamentare.

Maricel Păcuraru

sursă foto: Arhiva EvZ

Gheorghe Piperea, avocatul ”aurit” al mogulului din presă

Maricel Păcuraru avea ca obiectiv încasarea dividendelor. Dar, se pare că mogulul s-a lovit de refuzul partenerilor care au ales să țină banii în companie. Reamintim modul prin care familia Păcuraru a intrat în posesia pachetului de acțiuni Romprest.

În urmă cu trei ani, în aprilie 2020, fiul lui Paul Păcuraru, Maricel, a cumpărat cu doar 100 de dolari canadieni firma care deținea 42,69% din Romprest. Este vorba de entitatea Detaco Ltd din Canada. Asta, după ce, în prealabil vânzătorul Florian Walter, fiul fondatorului Romprest o ofertase cu 15 milioane de euro, potrivit G4 Media. O manevră care n-a fost pe placul directorului de acum al Romprest, Bogdan Adimi.

„Am făcut-o pentru că pot!”, spune răspicat Păcuraru în înregistrare. Un alt aspect demn de menționat constă în faptul că niciunul dintre acționarii Romprest nu au majoritatea simplă. Familia Păcuraru are 42,69% în timp ce medicul Mihai Dracea deține 43,76 din companie.

Mai departe, arbitru este Guvernul, care prin Compania Națională Aeroporturi București (CNAB) deține 10% din Romprest. Entitate care face la ora actuală subiectul unei anchete deschisă de DNA prin dosarul duty-free-urilor de pe cel mai mare aeroport din țară. Conducerea executivă a Romprest este asigurată prin intermediul directorului Bogdan Adimi.

Maricel Păcuraru: „Cine nu e infractor în ziua de azi, înseamnă că e prost”

Lupta dintre cele două părți implicate în conducerea Romprest s-a mutat în instanțele de judecată și în spațiul public. Pe deoparte, Dracea îl acuză pe mogulul de presă că încearcă să preia fraudulos compania, în timp ce Păcuraru îl acuză pe medicul Dracea de delapidare.

Cum Păcuraru deține postul de televiziune Realitatea Plus, războiul a intrat și în atenția opiniei publice. Păcuraru a demarat campanii împotriva executivilor din Romprest, iar cei din urmă l-au înregistrat ori de câte ori au avut ocazia.

O astfel de înregistrare a fost publicată în septembrie 2020 de Libertatea, la scurt timp după o ședință a acționarilor. În acel moment, Maricel Păcuraru a fost înregistrat în timp ce declara nonșalant că „Cine nu e infractor în ziua de azi, înseamnă că e prost. Nu are ce căuta în business. Respectă infractorii mă”.