Principalele declaraţii ale lui Marian Vanghelie făcute în emisiunea Jocuri de Putere

  • Ne-am uitat cu toţii la emisiunea cu Băsescu. Felicitări! Acesta e stilul lui Băsescu, aşa a făcut politică 20 de ani. Românilor le plac oamenii puternici care spun anumite lucruri, chiar dacă poziţia nu îîi ajută să spună lucrurile acestea. Sunt lucruri periculoase. Din decembrie, sperăm să se oprească aceste lucruri. Cred că politica asta haiducească pe mine m-a avantajat. Dar viaţa spune că nu ne ajută cu nimic. Nu ajută nici România. Dăm drumul la TV să vedem ce se mai întâmplă, pe cine arestează DNA.
  • DNA nu trebuie desfiinţat. Vă spune un om care a fost hăituit şi în perioada lui Năstase. Astăzi, nu mai am nicio problemă. Este nevoie de această instituţie în România.
  • Am luat două NUP-uri în perioada lui Morar. Am luat un NUP în perioada Kovesi. Eu nu am o problemă cu oamenii aceştia. Tot ce am avut procese, am câştigat peste tot. Dacă nu eşti vinovat, indiferent ce se întâmplă, nu ai cum să fii condamnat. Cred că DNA e necesar, dar nu cred că ne ajută acest mod de funcţionare.
  • Vanghelie, despre Mazăre: Nu venea în Bucureşti, să se ascundă de DNA. Am fost de multe ori la DNA. La mine nu au venit cu mascaţii niciodată. Sunt sigur că Mazăre nu a fost chemat la DNA. Nu venea în Bucureşti, să se ascundă de DNA. Era la masă.
  • Nu speria familia. Cea mai mare problemă care trebuie ridicată este ce au cu familiile noastre. Copiii, soţia, mama pot face infarct. Nu toată lumea poate să ducă astfel de lucruri. Există mandat de aducere. Nu cred că cei 20 de mascaţi rezolvă problema. Aceştia trebuie sp intervină la clanurile mafiote. Mentalitatea a plecat de la Macovei, crezând că aşa se rezolvă problemele în România.
  • Eu nu vreau să iau apărarea celor din PSD. Nu pot să nu văd că unii din PDL au fost judecaţi în libertate. Cine se bucură azi, să se gândească că la butoane vin alţi lideri. Trebuie să găsim formula democratică prin care cei care sunt vinovaţi să plătească.

Despre scandalul Bolintineanu: A fost şi un atac la adresa mea.

  • Vanghelie: Îl credeţi pe Mazăre atât de prost încât să ia 80.000 de euro comision prin off-shore?
  • Este evident că indirect este şi un joc politic. E ok ce zice preşedintele, dând exemple gen Falcă, primarul de la Craiova. Aş vrea totuşi să fim atenţi. Ce se impută domnului Mazăre? Că a luat bani de la Elan. Îl credeţi pe Mazăre atât de prost încât să ia 80.000 de euro comision prin off-shore? Eu nu cred că Mazăre ia bani. Nu am o relaţie de prietenie cu Mazăre. El are nişte afaceri. Nu cred că are nevoie să ia 80.000 de euro. La primarul din Cluj a fost un comision în contul său. Putem spune că Mazăre este egalul lui Apostol? Nu putem.
  • Familia nu are nicio vină că noi am ales să ne batem în politică. Cred că trebuie să oprim acest joc periculos, cine e vinovat. Mazăre duce. O să şi câştige. Eu vorbesc de pincipiu. Nu credeţi că a fost o mare greşeală când au vrut să ia copiii cu autocarul pentru audieri. Copiii sunt copii, erau speriaţi. Pentru ce ne trebuie aşa ceva? Copiii au spus că nu au dat niciun ban. Firsecuri cred că au fost. Pe vremea mea, se luau fursecuri de când eram copil.