Evenimentul ZileiPoliticaBombă! Pică încă un greu din PSD după Liviu Dragnea? Avertismentul a fost lansat oficial

Bombă! Pică încă un greu din PSD după Liviu Dragnea? Avertismentul a fost lansat oficial

Bombă! Pică încă un greu din PSD după Liviu Dragnea? Avertismentul a fost lansat oficial
Liderul consilierilor PNL din CJ Vrancea, Liviu Bostan, a anunțat că va iniția un nou proiect pentru eliberarea din funcție a președintelui Consiliului Județean, Marian Oprișan.

Consilierii judeţeni ai PNL Vrancea au declarat că intenţionează să iniţieze un nou proiect pentru eliberarea din funcţie a preşedintelui Consiliului Judeţean (CJ), Marian Oprişan, dacă acesta „nu se apucă de treabă” în județ, informează Agerpres.

„Dacă Marian Oprişan nu va înţelege să schimbe radical modul în care administrează banul public, modul în care se ocupă de proiectele pe care le-a tot anunţat că le are în derulare sau pe care se pregăteşte să le înceapă, (…) vom analiza cu foarte mare atenţie varianta iniţierii unui nou proiect de eliberare din funcţia de preşedinte a CJ. (…) Îi mai dăm un termen de graţie de două, trei luni preşedintelui CJ să-şi asume ceea ce a promis (…) şi, dacă nu se apucă de treabă, vom cere din nou eliberarea sa din funcţia de preşedinte a CJ.”, a declarat purtătorul de cuvânt al PNL Vrancea, Cristi Irimia.

Liderul consilierilor liberali din CJ Vrancea, Liviu Bostan, a susţinut că votul de la alegerile europarlamentare a delegitimat PSD în judeţul Vrancea.

„Votul exprimat duminică cumva a delegitimat PSD-ul chiar şi în judeţul Vrancea. Pentru că întotdeauna Marian Oprişan şi alţi politicieni pesedişti arătau că au fost legitimaţi printr-un vot masiv în 2016. Acum, această legitimare nu mai stă în picioare, nici politicile duse de ei se pare că nu mai sunt împărtăşite de oamenii din Vrancea.”, a spus Liviu Bostan.

De asemenea, liberalii au mai iniţiat un proiect pentru eliberarea din funcţie a preşedintelui Marian Oprişan la începutul anului 2018, care însă nu a trecut la vot, PSD-ALDE având majoritate de voturi în CJ. 

„Dincolo de calculul aritmetic, noi trebuie să dăm un semnal foarte clar electoratului şi să arătăm oamenilor exact cum stau lucrurile. Pentru că lucrurile deşi sunt evidente, dacă nu sunt afirmate, ele nu mai au aceeaşi importanţă. Adevărurile trebuie spuse cu toată hotărârea, ori de câte ori este nevoie.”, a opinat Liviu Bostan.

La alegerile din 26 mai, liberalii au obţinut în Vrancea peste 9.000 de voturi în plus faţă de pesedişti, câştigând în comunele cu administraţie liberală, dar şi în multe din comunele conduse de primari PSD, precum şi în trei oraşe, la Focşani, Adjud şi Odobeşti.


Accesează: