Amenințare din Rusia: România și Slovenia ar putea deveni ținte

Amenințare din Rusia: România și Slovenia ar putea deveni ținte SUA vinde avioane de luptă americane F-16 Turciei. Decizia a fost luată. Sursa foto Arhiva EVZ

România Slovenia și ar putea deveni ținte pentru armata lui Putin. Ipoteza a fost invocată chiar de către purtătoarea de cuvânt a ministerului rus de externe.

Maria Zaharova, purtătoarea de cuvânt a ministerului rus de externe, avertizează Occidentul. Aceasta susține că alte trei state vor intra în atenția lui Putin. Printre acestea se numără și România.

Maria Zaharova, despre posibilele ținte ale rușilor

Oficialul este de părere că statele care vor găzdui avioanele F-16 destinate Ucrainei devin ținte clare pentru Rusia. Maria Zaharova a avertizat Occidentul cu privire la acest posibil scenariu.

Ne puteți urmări și pe Google News

Conform acesteia, aparatele de zbor e ar putea fi păstrate în Polonia, Slovacia și România. Această ipoteză  ar conduce spre amplificarea conflictului ucrainean.

Pe lângă Maria Zaharova, președinte Dmitri Medvedev a susținut o variantă similară. Acesta a precizat că„acțiunile nesăbuite ale Poloniei” ar putea atrage accentuarea tensiunilor între Rusia și Belarus. Mai mult, Medvedev crede că un astfel de gest ar putea declanșa al treilea război mondial.

Primele avioane de luptă au ajuns în România

„Aș dori să spun că statele membre NATO continuă, după cum înțelegeți, să înarmeze intensiv Ucraina, iar furnizarea de avioane de luptă tactice este următoarea mișcare. Având în vedere faptul că o parte semnificativă a infrastructurii aerodromurilor din Ucraina a fost distrusă, este posibil ca aceste avioane de luptă americane să fie staționate în afara țării, în Polonia, Slovacia și România. Astfel, Alianța Nord-Atlantică se adâncește tot mai mult în conflictul ucrainean”, a precizat Maria Zaharova.

Primele cinci avioane F-16 au ajuns pe teritoriul României. Aparatele de zbor olandeze sunt destinate antrenării piloților ucraineni. În viitorul apropiat Olanda va livra noi aeronave în alte state care au arătat sprijin pentru Ucraina. Aparatele de zbor au ajuns în noul centru european de pregătire a piloților din România.

Maria Zaharova. Avertismentul unui lider rus. România și Slovenia ar putea deveni ținte clare pentru Rusia

Ministrul rus de externe. Sursa foto: Instagram/ Maria Zaharova

Maria Zaharova, apel bizar legat de România

Liderul rus a propus Moldovei să accepte unirea cu România, în condițiile impuse de Rusia. De altfel, oficialul este de părere că Maia Sandu încearcă sâ îi determine pe moldoveni să accepte unirea cu țara noastră.