După o perioadă în care s-a vorbit mai puţin despre Maria Radu, artista revine în atenţia publicului cu succes după succes. Piesa sa, "Miss Everything", al cărei remix se cântă în cluburile de peste Ocean, este deja un hit în Statele Unite, iar recent lansata "Zbor" a făcut peste 10.000 de vizualizări în două zile pe youtube.

Pe 23 august, în Piaţa George Enescu din Bucureşti, artista va participa la un concert în memoria lui Amy Winehouse. Într-un interviu pentru EVZ, Maria Radu a povestit cum se descurcă un artist în România.

EVZ: Apari rar la radio şi la tv. De ce?
Maria Radu:
O parte din vină îmi apar ţine pentru că, de-a lungul anilor, nu prea am fost constantă. De când am scos "Too Late for You", adică acum trei ani, pauza dintre piese n-a mai fost aşa mare şi apariţiile mele tv au fost mult mai dese. A urmat apoi promovarea piesei "Miss Everything" şi acum "Zbor". Pe tv apar destul de des… Pentru cine are timp să se uite.

Majoritatea publicului meu e pe internet. Piesa "Zbor" a făcut 10.000 de ascultări în două zile pe youtube, dar asta nu ştiu mulţi dintre oamenii din mass media pentru că nu sunt informaţi… Sau pentru că nu îşi fac meseria. Cea mai tare expresie (mă refer la oamenii de radio) e următoarea: "ştim noi ce se cere". De cele mai multe ori e vorba de simpatii, antipatii, prietenii, subiectivism. Sunt câteva radiouri care mă difuzează.

Multe dintre piesele pe care le interpretezi au versurile scrise de tine. Care este sursa ta de inspiraţie?
În perioada Van Noizz scriam mult mai multe texte. Jumătate din textul piesei "Too Late for You" e scris de mine. De asemenea, "Pas cu pas". Mă inspir din viaţă în general şi poate şi din experienţele personale. Fac textul în funcţie de linia melodică… De atmosfera din piesa respectivă. Mi-ar plăcea să mă închid în casă două săptămâni şi să mă concentrez numai pe acest aspect, dar sunt multe alte lucruri de făcut.

Ce părere ai despre vedetele "bine vândute"?
Întotdeauna am crezut că e loc pentru toată lumea. Faptul că eu exist şi am multe concerte cu trupa (ceea ce presupune mult deranj) înseamnă că lumea apreciază şi alt gen muzical.

Şi "Zbor" se cântă în cluburile de peste Ocean?
Momentan, doar "Miss Everthing" există în playlisturile unor cluburi din State. Unul dintre cei care au remixat piesa stă acolo. A ajuns printr-un prieten care avea, la rândul său, un prieten, DJ într- un club. I-a dat să asculte piesa, i-a plăcut şi voila! Acest succes mi-a confirmat încă o dată că fac bine ce fac şi că merită să continui drumul ăsta cu încredere şi convingere!

Pregăteşti ceva nou?
Sunt în plină promovare cu piesa (şi videoclipul) "Zbor". În toamnă, vom demara un nou proiect ce va cuprinde un nou single, o nouă imagine supercolorată, şi poate şi un proiect tv… Cine ştie, rămâne de văzut!

Ai refuzat să pozezi în Playboy. Dacă ţi s-ar propune un pictorial care să nu aibă nimic vulgar, te-ar tenta?
Mi-aş lua echipa şi aş fi deja pe set! Totul porneşte de la stlyling. Lucrez cu doi stilişti vestimentari extrem de talentaţi: Marian Palie şi Emilian Ciobanu, iar de coafura mea se ocupă o întreagă echipă de hair stilişti condusă de Cristina Grama. Dacă ar fi să aleg un fotograf, l-aş alege pe Marius Bărăgan sau Ionuţ Staicu.

Ştiu că vei participa la un concert în memoria lui Amy Winehouse. Ce a însemnat pentru tine celebra artistă?
Când am descoperit-o, am fost şocată. Într-o lume muzicală în care se pune accentul numai pe imagine, Amy Winehouse reprezenta talentul pur… O voce inconfundabilă, personalitate puternică şi mult feeling. O pun pe aceeaşi treaptă cu marile voci ale lumii: Aretha Franklin, Etta James, Whitney Houston… Pentru mine rămâne unică. Voi interpreta (în concert) "Rehab" şi "Love is a losing game".
<iframe width="560" height="345" src="http://www.youtube.com/embed/DbSBblwlRuA" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

REACŢII

"«Zbor» este în continuă creştere!"

Maria Radu a lansat de curând videoclipul piesei "Zbor". Melodia, scrisă de George Popa pe versurile artistei, îşi făcuse debutul în februarie, chiar de Dragobete. Pentru realizarea videoclipului, Maria a luat lecţii de dans şi a cerut ajutorul unui balerin profesionist. În clip, ea trăieşte o poveste de dragoste cu balerinul Relu Dobrin, iar alături de protagonişti mai apar Crina Semciuc şi Aylin Cadîr.

"Am ţinut neapărat să reinventăm ideea de sexy şi de senzual, astfel încât să nu fie nimic vulgar!", a spus cântăreaţa.

Reacţia publicului a fost extrem de bună. "Au reacţionat extraordinar. 95% din comentarii sunt pozitive, lucru care îmi umple sufletul. Am avut un concert într-un club mare din Bucureşti, unde au fost în jur de 500 de oameni. Piesa apăruse de o săptămână… Jumătate dintre ei o cântau! (…) «Zbor» e în continuă creştere!", a adăugat Radu.

<iframe width="560" height="345" src="http://www.youtube.com/embed/80ecSwN9WWM" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

"În toamnă, vom demara un nou proiect ce va cuprinde un nou single, o nouă imagine supercolorată."

MARIA RADU, cântăreaţă