Fundația pentru Apărarea Cetățenilor Împotriva Abuzurilor Statului va organiza marți, 25 iunie ora 10.00, în fața Consiliului Superior al Magistraturii (Calea Plevnei nr. 141B) un protest prin care va solicita cercetarea disciplinară a magistratului Maria Pițurcă, cea care a abuzat fizic și psihic fetița din Baia de Aramă, se arată într-un comunicat al fundației FACIAS. 

„FACIAS solicită și suspendarea acesteia DE ÎNDATĂ, întrucât continuarea exercitării funcției ar aduce atingere prestigiului justiției și ar afecta încrederea cetățeanului în actul de justiție”.

Anterior, FACIAS a informat că „va sesiza autoritățile competente pentru sancționarea celor care au încălcat legea și, in mod abuziv, au luat fetița de 9 ani cu forța din casa in care locuia cu asistenții maternali.

Fundația pentru Apărarea Cetățenilor s-a sesizat cu privire la brutalitatea cazului Sorinei, o fetiță de 9 ani, care ar fi fost luată abuziv de la asistenții maternali, din localitatea Baia de Arama, județul Mehedinți, ca urmare a deciziei Curții de Apel Craiova de încuviințare a adopției către o familie din Statele Unite ale Americii. Fetița locuia alături de asistenții maternali împreună cu sora ei mai mică”.

„Fundaţia pentru Apărarea Cetăţenilor împotriva Abuzurilor Statului (FACIAS) prin activitatea sa, urmăreşte asigurarea transparenţei în funcţionarea instituţiilor statului, ca principiu al democraţiei şi statului de drept şi apără drepturile cetăţenilor români.
Încă de la înființare, din 2008 si până în prezent, facem demersuri pentru a preveni şi combate abuzul de putere şi ne implicăm în numele colectivităţilor de cetăţeni care sunt lezaţi în drepturile lor, de către autorităţile statului. Monitorizăm activitatea instituţiilor statului şi informăm opinia publică cu privire la aceasta, cu scopul de a creşte gradul de conştientizare a cetăţenilor privitor la drepturile pe care le au şi la posibilitatea pe care aceştia o au, de a lua parte la activităţile instituţiilor publice, direct sau prin intermediul organizaţiilor nonguvernamentale. Dorim să remediem abuzurile din sistemul de sănătate, din sistemul penitenciar şi din orice alt domeniu privitor la drepturile omului”, informează FACIAS.

Așa cum arăta Evz,  Maria Pițurcă este procuror la Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Craiova și a participat la acțiunea de preluare a unui minor de la o familie de asistenți maternali, unde se afla de mai bine de opt ani, predarea către o familie din SUA. În toate fotografiile, Maria Pițurcă se vede cum este încordată și trage cu forța de copil. Deși adevărul este mai mult decât evident, procurorul neagă că a bruscat copilul.