De șase săptămâni este bunică pentru a doua oară și e mai fericită ca niciodată. ,,Eu am un singur băiat care mi-a oferit două nepoțele. Una are trei ani, iar cea mică are o lună jumătate. Ele sunt stelele mele, comorile mele. Sunt mai fericită ca niciodată. Nu vă dați seama ce bucurie imensă este în casa mea. Vreau să le ofer celor mici tot ce pot.”

„Diriginta mea m-a ajutat să mă lansez”

Maria Cârneci este o bunică darnică și mulțumită că poate să le facă poftele celor mici, mai ales că în copilăria sa, vedeta a avut multe lipsuri. ,,Eu provin dintr-o familie cu cinci copii, eu eram cea mai mică. Părinții noștri ne-au crescut cu un singur salariu și a fost foarte greu. Ne-am iubit mereu, dar nu am avut tot ce ne-a trebuit. Eu când m-am lansat în muzică nu aveam bani să merg la concursuri sau să apar la emisiuni. O să țin minte toată viața că pe mine m-a ajutat diriginta mea din clasa a IX-a , doamna Ligia Vișoiu. Punctul meu de lansare a fost concursul ,,Floarea din grădină”, dar nu am avut bani de drum până la Râmnicu Vâlcea. Atunci, doamna Vișoiu a mers cu mine până acolo, pe banii dânsei, pe benzina ei, m-a susținut mult și o să-i mulțumesc toată viața”, își amintește cântăreața.

„S-au schimbat vremurile”

Printre concerte și evenimente, Maria Cârneci se pune la punct cu toate știrile care o interesează. Deseori rămâne uimită de tot ce se mai întâmplă în țară. „Urmăresc tot ce e actual. Mă uit la știri, la emisiunile culinare și la cele din care am ce să învăț. Nu mă uit la oamenii care n-au nimic de spus, dar apar să vorbească. Am văzut și discuția asta recentă despre elevii din Cluj, cu proba de la Balul Bobocilor. Ce pot să zic, sunt uimită! S-au schimbat mult vremurile, cred că acum cauți o fată mare la grădință. E greșit, educația trebuie să fie pe primul loc. Nu zic că nu există și fete și băieți care își văd de școală, dar apar și mulți tineri care ne suprind neplăcut. Pe vremea mea nu exista așa ceva. Eu nu le-am făcut rușine părinților mei niciodată, deși colindam țara în lung și lat. Nu am venit acasă cu burta la gură sau mai știu eu ce altceva. Mereu i-am respectat. La noi, în ultimul an de liceu ieșeai cu un băiat și te țineai de mână sau te pupai pe obraz. Mesajul meu pentru părinți este să fie atenți la școala celor mici, să nu-i lase în vânt, că e cea mai importantă”, a subliniat vedeta.