Evenimentul Zilei > Social > Ce se ASCUNDEA la marginea unui LAC din BOTOȘANI. Au fost chemați JANDARMII
Ce se ASCUNDEA la marginea unui LAC din BOTOȘANI. Au fost chemați JANDARMII

Ce se ASCUNDEA la marginea unui LAC din BOTOȘANI. Au fost chemați JANDARMII

Acumularea Bucecea din județul Botoșani a primit vizita unor jandarmi, în colaborare cu membrii ai Asociația Județeană a Vânătorilor și Pescarilor Sportivi (AJVPS) Botoşani, pentru a preveni și a combate braconajul. Acest lucru s-a dovedit a fi o surpriză pentru un bărbat aflat pe lac pentru a pescui în mod ilegal.

 

 

Bărbatul în cauză a fost depistat în timp ce scotea din apă aproape 20 de pești, majoritatea din specia știucă. Astfel, forțele de ordine i-au întocmit braconierului actele procedurale sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de tentativă de furt, deţinere şi folosire de plase monofilament şi pescuit în perioada de prohibiţie, potrivit Botoșăneanul.

Până la data de 15 martie, inclusiv, se interzice pescuitul comercial, recreativ şi familial al știucii, conform „Ordinului privind stabilirea perioadelor de prohibiţie a pescuitului, precum şi a zonelor de protecţie a resurselor acvatice vii în anul 2018”.

În intervalul 7 aprilie – 5 iunie inclusiv, sunt în vigoare măsuri de interzicere a pescuitului comercial, recreativ şi familial al oricăror speciilor de peşti şi a altor vieţuitoare acvatice în habitatele piscicole naturalem, iar în apele care constituie frontiere naționale, pescuitul este interzis pentru 45 de zile, între 7 aprilie și 22 mai, inclusiv, existând anumite excepții prevăzute în același ordin.