Evenimentul Zilei > Sport > Marea speranță a fotbalului german are origini românești și a ajuns de mai multe ori la Brașov. Cum ne-au suflat nemții un viitor star
Marea speranță a fotbalului german are origini românești și a ajuns de mai multe ori la Brașov. Cum ne-au suflat nemții un viitor star

Marea speranță a fotbalului german are origini românești și a ajuns de mai multe ori la Brașov. Cum ne-au suflat nemții un viitor star

Karim Da­vid Adeyemi este deja fotbalist de echipă națională, joacă pentru țara în care s-a născut, Germania și are mamă româncă și tată nigerian.

Karim Da­vid Adeyemi (19 ani) unul dintre cei mai talentați fotbaliști germani are legături cu România. Atacantul evoluează, din anul 2018, în Austria, la campioana Red Bull Salzburg, iar în acest sezon s-a remarcat în partidele din Liga Campionilor. El a fost împrumutat și la formația Liefering, dar acum este om de bază la Salzburg. În naționala Germaniei a jucat deja de 3 ori și a marcat 1 gol.

Karim Da­vid Adeyemi are mamă româncă și tată nigerian

A început să joace fotbal la juniorii celor de la Bayern Munchen, iar în prezent este cotat la 10 milioane de euro. Karim este născut în capitala Bavariei, la Munchen, din mamă româncă și tată nigerian. Pentru că și-au dat seama de potențialul uriaș pe care îl are fotbalistul, reprezentanții fotbalului german l-au convocat la echipa națională. În aceste condiții, el nu poate să mai evolueze nici pentru reprezentativa României, nici pentru cea a Nigeriei.

Adeyemi a și intrat pe teren, în a doua repriză a confruntării pe care Germania a câștigat-o săptămâna trecută, la Hamburg, scor 2-1, în fața României, în preliminariile Campionatului Mondial din 2022. În tribune s-au aflat și părinții săi, Alexandra (45 de ani), originară din Brașov, și Abbey (53 de ani), fost fotbalist în Nigeria.

Mama celui care este considerat un viitor Kylian Mbappe a absolvit Colegiul Național„ Johannes Honterus”, cu predare în limba germană. „Alexandra mi-a fost elevă. Ea a învățat limba germană de la grădiniță”, a spus pentru „Gazeta Sporturilor” profesoara Carmen Elisabeth Puchianu.

A ajuns de mai multe ori, la Brașov, în copilărie

Atunci când era copil, Karim a ajuns de mai multe ori la Brașov. Aici locuiește în prezent bunica maternă, Sanda Manciulea. Alexandra, mama lui Adeyemi, a plecat în Germania în anul 1995, după ce a terminat liceul, iar pe 18 ianuarie 2002 l-a născut pe Karim, la Munchen.

„Îmi place să fac patinaj cu mama. Asta a fost întotdeauna treaba noastră. Poate de aici vine viteza mea”, spunea fotbalistul în presa germană.