Evenimentul Zilei > Politica > Marea ruptură la Mica Unire

Marea ruptură la Mica Unire

Aflați la mii de kilometri distanță, președintele Klaus Iohannis și premierul Viorica Dăncilă, și-au transmis, ieri, de ziua Unirii, mesaje înțepătoare.

„Momentul istoric 1859 a fost posibil, așadar, pentru că elitele acelei perioade şi-au propus ţinte înalte, care să corespundă năzuințelor oamenilor. Iar pentru atingerea acestor obiective naționale au întărit legea, nu au slăbit-o, au construit instituții, nu au încurajat abuzul de putere.”, a declarat președintele. Șeful statului a vorbit despre decalajul economic dintre Moldova și restul regiunilor țării „cauzat de populismul oamenilor politici al căror comportament diferă total de cel al domnitorului Alexandru Ioan Cuza”.

Klaus Iohannis a participat la slujba de Te Deum oficiată la Catedrala Patriarhală şi a depus o coroană de flori la statuia domnitorului Alexandru Ioan Cuza.

De la Bruxelles, premierul Viorica Dăncilă s-a declarat mâhnită de dezinformările apărute în presă privind implicarea Guvernului în procesul de justiție. „Vreau să vă asigur că în România statul de drept este respectat (…) Una din problemele pe care nu le-ați ridicat, dar pe care trebuie să le avem în vedere, este cea referitoare la dezinformare și la știrile false”, a declarat premierul.

Președinții celor două Camere, Călin Popescu Tăriceanu și Liviu Dragnea, s-au prins în horă la Focșani.