Aceste acuzații false au apărut pe rețelele sociale, fiind răspândite din orașul Great Yarmouth. Polițiștii au demarat o anchetă și au verificat postările făcute de mai mulți britanici, ajungând la concluzia că sunt de fapt zvonuri nefondate.

Incidentul a fost dezvăluit într-un video al postului BBC, care a făcut un reportaj în Great Yarmouth.

Conform televiziunii britanice, pe rețelele de socializare au apărut postări în care românii sunt acuzați că răpesc copiii din stațiunea Norfolk. ”40 de țigani străini”, ”un grup de oameni fură copiii”, ”vă rugăm, nu vă duceți copiii în Great Yarmouth”, se afirmă în unele postări, care au mii de distribuiri.

Românii din zonă se simt jigniți. Ei dezmint acuzațiile și spun că mai degrabă sunt ei victime. Mai mult, polițiștii duc acum muncă de convingere cu localnicii, pentru a le arăta că sunt doar zvonuri, mai spune BBC.

„Am vorbit cu unii localnici care au făcut astfel de postări, pe care unii oameni le-ar considera jignitoare. Am făcut multe eforturi împotriva instigării la ură în Great Yarmouth. Am simțit o astfel de tensiune în perioada pre și post-Brexit și ne-am dat seama că trebuie să luăm măsuri. Monitorizăm permanent această tensiune din orașul nostru”, a declarat Inspectorul Nathan Clarke, de la Poliția din Great Yarmouth.