Evenimentul Zilei > International > Marcello Bruzzese, fratele fostului mafiot, a cărui mărturie a dus la arestarea membrilor „Ndrangheta”, uciși în Pesaro
Marcello Bruzzese, fratele fostului mafiot, a cărui mărturie a dus la arestarea membrilor „Ndrangheta”, uciși în Pesaro

Marcello Bruzzese, fratele fostului mafiot, a cărui mărturie a dus la arestarea membrilor „Ndrangheta”, uciși în Pesaro

Bruzzese, în vârstă de 51 de ani, a fost ucis în timp ce se întorcea acasă în centrul istoric al orașului Pesaro. Fratele unui fost membru al mafiei a fost împușcat mortal de doi bărbați în ziua de Crăciun. Potrivit informaţiilor date de poliţia locală crima a fost ordonată de un clan al mafiei calabre, "Ndrangheta.

Marcello Bruzzese, în vârstă de 51 de ani, a fost ucis în timp ce se întorcea acasă în centrul istoric al orașului Pesaro, în regiunea italiană Marche

Potrivit poliției, ucigașii așteptau lângă apartamentul victimei și au tras în el cel puțin 20 de gloanţe.

Tatăl lui Bruzzese, Domenico, a fost ucis în 1995 într-o ambuscadă a mafiei.

Crea un alt membru al familiai mafiote a supraviețuit unei încercări de asasinat, însă a fost arestat în cele din urmă și condamnat la  închisoarea. Confesiunile lui au condus la arestarea mai multor membri ai Ndranghetei, inclusiv a politicienilor care au legătură cu familia crimei.

Marcello nu era membru al Ndranghetei și sa mutat la Pesaro acum trei ani. Poliția investighează dacă filmările fatale au fost răzbunare pentru confesiunile lui Girolamo.  Anchetatorii cred că uciderea lui ar putea fi o " răzbunare din trecut”

Potrivit rapoartelor, "Ndrangheta se crede că are sute de afiliați-cheie în 30 de țări și se crede că activitățile sale implică mii de oameni din întreaga lume.

Un studiu realizat de Institutul de Cercetare Demoskopika în 2013 a susținut că "Ndrangheta a făcut mai mulți bani decât Deutsche Bank și McDonald's, împreună cu o cifră de afaceri de 53 miliarde de euro (44 miliarde de lire sterline).