„Se propunea prelungirea stării de alertă pe întreg teritoriul țării, pentru 30 de zile, începând cu data de 17 iunie”, a spus Orban.

Prelungirea stării de alertă pentru următoarele 30 de zile se face cu  condiția ca bisericile să se redeschidă, iar slujbele să aibă loc în interiorul lăcașurilor de cult. Ministrul de Interne, Marcel Vela, a afirmat că, cu această ocazie,  „ne-am dat seama că suntem precum o frunză plutitoare”.

În acest context, Marcel Vela a postat pe pagina sa de socializare un mesaj în care spune că „fiecare efort a fost făcut din iubire și respect pentru tot ceea ce ne înconjoară”.

„Dragi prieteni,

Nu cred că a existat o perioadă din vremurile moderne în care oamenii să își ridice atât de mult privirea către Cer, în căutarea speranței.

Ne-am dat seama că suntem precum o frunză plutitoare, iar dimineața fiecărei zile reprezintă cel mai frumos cadou pe care îl primim și pentru care uităm de multe ori să mulțumim când deschidem ochii.

Ne-am gândit cu grijă la toți cei pe care îi iubim, ne-am rugat împreună și am căutat lumina sfântă, mai mult ca niciodată, în interiorul nostru.

Ne-am întors privirea către adevărata valoare care guvernează lumea, iubirea față de aproapele nostru.

Fiecare efort a fost făcut din iubire și respect pentru tot ceea ce ne înconjoară și pentru că ne pasă.

Viitorul aparține doar celor care nu se dezic de această valoare, deci să avem în continuare grijă de viață și să o prețuim!

Printre măsurile de relaxare adoptate astăzi în ședința de Guvern s-a luat și decizia ca slujbele sau adunările religioase să poată fi organizate și în interior.

Condițiile în care se vor desășura slujbele în interior le vom stabili printr-un Ordin comun al Ministrului Afacerilor Interne și Ministrului Sănătății.

Așa cum am spus mai sus, să iubim viața și să ne rugăm pentru sănătate, indiferent de religia și credința fiecărui compatriot!

Dumnezeu să binecuvânteze România!”, a scris Marcel Vela, ministrul Afacerilor Interne, pe Facebook.