Marcel Vela explică de ce multe posturi de Poliție din țară au rămas fără personal, o situație în care s-a ajuns urmare a pensionărilor devreme petrecute în sistem. În direct la România Tv, liberalul a declarat că are soluția pentru această problemă.

„Începând cu perioada în care în Ministerul de Interne au fost pensionări masive și mulți profesioniști nu au mai fost activi, evident că forțele de ordine au avut o slăbiciune în această confruntare cu lumea interlopă și tot ce înseamnă fenomenul criminogen. Coroborat cu faptul că, între timp, și infractorii evoluează de la soluții și dotări tehnice până la integrarea în rețele internaționale, s-a ajuns la o situație în care trebuie să conștientizăm cu toții că fenomentul infracțional a ajuns la cote alarmante”, a declarat Vela.

În opinia noului ministru de Interne, „trebuie rezolvată în primul rând siguranța cetățeanului și acest lucru se poate face prin recalibrarea forțelor MAI. Indiferent de opţiunile politice, trebuie să conştientizăm că fenomenul infracţional a ajuns la cote alarmante. Acum sunt posturi de poliţie rurale care nu au poliţişti permanenţi într-o localitate, iar noi trebuie să facem cumva să remediem acest lucru”.

Soluția o oferă tot ministrul: „Pot fi angrenaţi în protejarea cetăţenilor jandarmii. Ei au atribuţii legale de asigurare a ordinii publice”.

Altfel, Marcel Vela are în vedere și o modernizare a sistemului 112, fără însă a preciza în ce anume constau măsurile ce vor fi luate, dar și desecretizarea dosarului „10 august”.