La Alicante (Spania), Steaua a susținut, sâmbătă, primul joc de verificare din 2015. „Militarii” au debutat în stagiul de pregătire contra unei echipe-etalon a Europei: Borussia Dortmund.

Mii de români în tribune

În întâlnirea de pe stadionul „José Rico Pérez”, elevii lui Costel Gâlcă au pierdut super- amicalul disputat contra finalistei Ligii Campionilor din ultimele două ediții, scor 0-1, iar unica reușită a partidei i-a aparținut lui Blaszczykowski, în minutul 84.

În fața a 5.000 de spectatori, majo r i tatea fiind români, „roș-al baș trii” au avut o prestație remarcabilă în jocul cu Borussia, reușind să le țină piept nemților în repetate rânduri, ratând și o mare ocazie în minutul 50, atunci când Claudiu Keșeru a trimis în bara porții lui Weidenfeller. La final, Jurgen Klopp, tehnicianul „galben-negrilor”, a ținut să laude pres tația ste liștilor: „Am avut multe ocazii în faţa acestei echipe puternice, ceea ce mă bucură”.

„Echipa a dat dovadă de disciplină în teren”

Fost jucător al Stelei (1972- 1981) și al Borussiei Dortmund (1982-1988), Marcel Răducanu a declarat pentru EVZ că trupa din Ghencea a făcut un meci impresionant în fața grupării din Bundesliga. „Steaua a jucat extraordinar de bine, însă are nevoie și de jucători care să marcheze. A dat dovadă de un joc disciplinat, dar și agresiv. Au închis foarte bine culoarele nemților și au arătat că au valoare. Părerea mea e că Steaua nu are în momentul de față vreun adversar pe măsură în fotbalul românesc”, ne-a spus Răducanu(foto).