Evenimentul Zilei > Politica > Marcel Ciolacu explică absența de la Cotroceni, de Ziua Națională: „Eu coaliția o am cu domnul Ciucă” Ce consecințe ar putea avea declarația sa
Marcel Ciolacu explică absența de la Cotroceni, de Ziua Națională: „Eu coaliția o am cu domnul Ciucă” Ce consecințe ar putea avea declarația sa

Marcel Ciolacu explică absența de la Cotroceni, de Ziua Națională: „Eu coaliția o am cu domnul Ciucă” Ce consecințe ar putea avea declarația sa

Președintele PSD, Marcel Ciolacu, a evitat să explice din ce motiv a lipsit de la recepția organizată de Președinția României, cu prilejul Zilei Naționale. El a spus că este vorba despre timpul său liber și a ales singur cum să și-l petreacă. Marcel Ciolacu a lipsit de la recepția de 1 decembrie, el preferând să plece într-o excursie în Dubai, conform unor informații apărute în spațiul public.

Președintele PSD, Marcel Ciolacu, susține că nu există nici o problemă în relația sa cu premierul Nicolae Ciucă, cu care este aliat la guvernare. În schimb, a precizat el, nu are nici un acord cu Klaus Iohannis, președintele României. El a răspuns, astfel, unei întrebări legate de absența sa la recepția organizată, cu prilejul Zilei Naționale, de Administrația Prezidențială, la Cotroceni.

„Eu coaliția o am cu domnul Ciucă, nu cu domnul președinte”, a declarat Marcel Ciolacu, întrebat de ce nu a fost prezent la recepția președintelui.

Și totuși, de președintele Klaus Iohannis depinde nominalizarea sa ca premier al României, în luna mai, când ar trebui să se producă rotativa la guvernare, între PSD și PNL. Dacă președintele, cu care Ciolacu spune că nu are nimic de-a face nu este de acord, această rotativă nu va mai avea loc, iar el va pierde poziția de premier.

Marcel Ciolacu spune că timpul liber îl privește

Președintele Camerei Deputaților a negat că ar fi încercat să transmită un mesaj politic prin absența sa de la Cotroceni. El a spus că și-a îndeplinit datoriile oficiale participând la paradă.

„Nu e un mesaj pentru nimeni. Fiecare are prioritățile lui, mai ales, într-o zi. Am fost la defilare împreună; mi se pare normal, ca președinte al Camerei. Pe urmă, fiecare dintre noi, timpul liber ni-l așezăm”, a mai spus Marcel Ciolacu.

Liderul PSD a evitat să spună dacă pe 1 decembrie a plecat în Dubai, așa cum s-a speculat. El a repetat, în mai multe rânduri, că este vorba despre timpul său liber și îl privește cu cine și în ce fel îl petrece.

„Cred că timpul meu liber mă privește”, a spus Marcel Ciolacu.

Marcel Ciolacu văzut în avionul de Dubai

Liderul PSD, Marcel Ciolacu, a lipsit de la recepția organizată la Cotroceni, de Administeația Prezidențială. El a fost observat, revenind din Dubai, duminică seara, cu o cursă de linie low cost, din vacanța de Ziua Națională a României, conform G4media.

Potrivit sursei citate, liderul PSD ar fi fost însoțit în Emiratele Arabe, la Dubai, de un grup de pesediști, între care vicepremierul Sorin Grindeanu, liderul grupului PSD din Camera Deputaților, Alfred Simonis și de președinta Comisiei Juridice din Camera Deputaților, Laura Vicol.

Marcel Ciolacu a fost prezent joi dimineața, pe 1 decembrie, la parada militară, însă a lipsit seara de la recepția oficială de la Cotroceni, iar acest lucru a stârnit numeroase speculații cu privire la relațiile din coaliția de guvernare.