Marcel Ciolacu, despre dosarul generalilor SRI Coldea şi Dumbravă. Lasă justiția să își facă treaba

Marcel Ciolacu, despre dosarul generalilor SRI Coldea şi Dumbravă. Lasă justiția să își facă treaba Marcel Ciolacu. Sursa foto: EVZ

Premierul Marcel Ciolacu a spus politicienii nu se pot amesteca în justiție și că magistrații trebuie să își facă treaba și să-i condamne pe generalii SRI Florian Coldea și Dumitru Dumbravă. El a declarat că nu are dreptul să conteste decizia magistraților.

Marcel Ciolacu nu se implică în dosarul lui Coldea și Dumbravă

„Păi, și ce facem? Dacă cineva fură în România sau comite infracțiuni nu poate fi anchetat că va fi vulnerabilă România? Eu văd că justiția funcționează. Sunt un prim-ministru care constată acest lucru. Nu am văzut că ales justiția, că este dintr-un anumit partid politic. Cu cât noi politicienii ieșim în spațiul public să comentăm decizii ale magistraților, cu atât aducem o atingere statului de drept. Nu ai dreptul cât ești în politică, cât ești persoană publică din funcția pe care o ocupi să comentezi deciziile unui magistrat.

Florian Coldea, Rețeaua Coldea

Florian Coldea. Sursa foto: Captură video

Când vom înțelege acest lucru, vom intra total într-o normalitate. Mai mult, să îți faci un program electoral că susții DNA, că toți care au încălcat legea să se ducă la pușcărie și apoi când partidul tău a devenit partidul penalilor să ieși să spui că acum nu mai e bine că sutem noi, asta se numește ipocrizie, veți vedea că românii vor sancționa acest lucru.”, a declarat premierul la Euronews.ro.

Dumitru Dumbravă

Dumitru Dumbravă. Sursa foto: Arhiva EVZ

Lasă justiția să își facă treaba

Premierul nu a dorit să spună dacă cei doi generali au folosit informații confidențiale în scop personal. El a declarat că justiția trebuie să ofere informații despre ilegalitățile făcute de aceștia, nu politicienii.

Ne puteți urmări și pe Google News

„Există pedepse aspre pentru acest lucru. Cred că România a intrat într-o eră a normalității din acest moment”, a încheiat acesta.

Legătura dintre Marcel Ciolacu și gruparea „Coldea-Dumbravă”

Numele lui Marcel Ciolacu a apărut menționat de inculpați în stenogramele din dosarul DNA privind închirierea spațiilor comerciale din Aeroportul Otopeni. „Nu cunosc și nu a avut nimeni o astfel de discuție cu mine. Nu cunosc aceste personaje și mă bucur că se face ordine”, a declarat Ciolacu, întrebat despre interceptări la data respectivă.

Premierul a declarat că i s-a părut cel puțin ciudat faptul că a fost interceptat în 2014, deși dosarul a fost deschis abia doi ani mai târziu, în 2016.