MAPN vrea să cumpere torpile ușoare antisubmarin

MAPN vrea să cumpere torpile ușoare antisubmarin

Fregatele Regele Ferdinand şi Regina Maria vor fi dotate cu torpile uşoare antisubmarin. Ministerul Apărării Naţionale vrea să cumpere 8 astfel de torpile, în valoare de peste 16 milioane de euro. Anunţul a fost deja publicat pe Serviciul Electronic de Achiziţii Publice.

Una dintre condițiile pe care trebuie să le îndeplinească firmele doritoare este să dețină o autorizaţie de securitate. Mai este nevoie de o garanție de participare de un milion și jumătate de lei, bani care vor fi dați de firmele selectate în etapa a doua a procedurii, potrivit digi24.ro.

Conform Ministerului Apărării Naționale, se va încheia un acord-cadru cu un singur agent economic pe o durată de 5 ani. Valoarea estimată a contractului, al cărui obiect este „capabilităţi de luptă antisubmarin; torpila uşoară submarin” este de aproape 75 de milioane de lei, peste 16 milioane de euro fără TVA.

Marinarii militari spun că dotarea fregatelor cu aceste torpile înseamnă mărirea capacității de luptă antisubmarin a navelor fanion din Forțele Navale Române.

Ne puteți urmări și pe Google News