Evenimentul Zilei > Actualitate > Manifestații în Vama Veche! Petrecăreții, în delir! „Nu plecăm acasă, până nu…”
Manifestații în Vama Veche! Petrecăreții, în delir! „Nu plecăm acasă, până nu…”

Manifestații în Vama Veche! Petrecăreții, în delir! „Nu plecăm acasă, până nu…”

Hoas pe litoral, în Vama Veche! Chiar dacă terasele s-au închis aseară la ora 23:00, turiștii n-au plecat de la distracție nici în ruptul capului.

În Vama Veche, unde petrecerea se încinge abia după miezul nopții și ține mult după răsărit, tinerii s-au revoltat din cauză că terasele s-au închis la ora 23:00 și au început să cânte: „Noi d-aicea nu plecăm, nu plecăm acasă, până nu ne îmbătăm și cădem sub masă”.

„Reporter: Cum vezi să se încheie petrecerea nici la 12 noaptea?
Turistă: Foarte nasol şi foarte naşpa! A fost bine!
Reporter: Mai mergea până la răsărit?
Turistă: Da, clar!

Riciu, sărbătorit: Îs foarte supărat că se termină la 11.
Reporter: Te gândeşti să continui mâine?
Riciu: Da! Bineînţeles, dar începem de dimineaţă!

Prietenii au avut însă soluţia salvatoare.

Prietenă: Mergem pe plajă şi ascultăm muzică în continuare.
Reporter: Aveţi boxa, aveţi tot ce vă trebuie?
Prietenă: Avem tot ce ne trebuie!”, potrivit protv.ro.

Amenzi usturătoare pentru barurile de pe litoral. Ce nereguli le-au găsit?

Peste 200 de polițiști, jandarmi, pompieri și reprezentanți ai organelor abilitate de control din județul Constanța au acționat, noaptea trecută în principalele zone aglomerate din județul Constanța pentru verificarea respectării măsurilor de protecție sanitară, în vederea prevenirii și limitării infectarii cu virusul Covid-19, anunță IPJ Constanța.

În stațiunea Vama Veche, administratorul unei societăți comerciale de tip beach-bar a fost sancționat contravențional cu suma de 10.000 de lei, pentru nerespectarea art. 65 din Legea 55/2020.

Cu ocazia controalelor au fost verificate 192 de societăți comerciale și au fost aplicate 66 de sancțiuni contravenționale, în valoare de aproximativ 80.000 de lei, dintre care 28 pentru nerespectarea măsurilor de protecție individuală, 4 la O.G. 21/1992 privind protecția consumatorilor, 4 pentru activităţi de producţie, comerţ sau prestări de servicii ilicite și 11 pentru fapte de încălcare a unor norme de conviețuire socială, a ordinii și liniștii publice, informează IPJ Constanța.

De asemenea, au fost identificate și sancționate 3 societăți comerciale care nu au respectat măsurile de diminuare a impactului riscurilor, potrivit Legii 55/2020, cu amendă în valoare totală de 19.000 de lei, potrivit replicaonline.ro.

Totodată, polițiștii au întocmit 4 dosare de cercetare penală, dintre care 3 la Legea 84/1998 și unul la Legea 241/2005.

La data de 7 august a.c., polițiști din cadrul Secției 2 au desfășurat o acțiune în parcarea a două centre comerciale din municipiul Constanța, ocazie cu care au surprins 5 bărbați, din județele Prahova (1) și Galați (4), în timp ce ofereau spre vânzare, în total, 38 de parfumuri susceptibile a fi contrafăcute, informează polițiștii constănțeni.

”În cauză au fost întocmite dosare de cercetare penală sub aspectul săvârșirii infracțiunii de punere în circulație a unui produs purtând o marcă identică sau similară unei mărci înregistrate pentru produse identice sau similare”, anunță poliția.

La data de 7 august a.c., ofițerii de poliție judiciară au identificat, în stațiunea Neptun, indicii de săvârșire a infracțiunilor de evaziune fiscală în modalitatea normativă a omisiunii, în tot sau în parte, a evidențierii, în actele contabile ori în alte documente legale, a operațiunilor comerciale efectuate sau a veniturilor realizate și de ascundere a bunului ori a sursei impozabile sau taxabile.

În același timp, inspectorii de prevenire din cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgenţă Dobrogea al județului Constanța au efectuat controale la 8 obiective (unități de turism, cluburi si discoteci).

În aceste locaţii, pentru asigurarea normelor de apărare împotriva incendiilor, dar mai ales pentru preîntâmpinarea apariţiei acestora, au fost desfăşurate activităţi preventive pe timpul cărora au fost depistate 47 de deficienţe, fiind aplicate 47 de sancțiuni (39 de avertismente şi 8 amenzi), în valoare totală de 5.000 de lei.

Scopul acestor activități este responsabilizarea cetățenilor privind respectarea măsurilor de protecție sanitară și a normele de protecție împotriva răspândirii infecțiilor cu noul coronavirus, transmite IPJ Constanța.

Informaţiile publicate de evz.ro pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.
Publicat in categoriile: Actualitate
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: