Manchester United, echipa anului

Manchester United, echipa anului

Clubul englez Manchester United este echipa anului 2008, conform clasamentului făcut de Federaţia Internaţională de Istorie şi Statistică a Fotbalului (IFFHS).

Manchester United, care a mai declarată cea mai bună echipă din lume şi în urmă cu nouă ani, a câştigat anul trecut Liga Campionilor şi Campionatul Mondial al cluburilor şi titlul în Anglia.

"Diavolii roşii" sunt urmaţi în clasamentul IFFHS pentru anul 2008 de echipa germană Bayern Munchen şi de conaţionalii de la Liverpool. FC Barcelona ocupă locul patru, în timp ce Boca Juniors, poziţia a cincea, este cea mai bine clasată echipă non-europeană.

CFR Cluj - locul 100

Ne puteți urmări și pe Google News

Campioana României, CFR Cluj, ocupă locul 100 în clasament, la egalitate cu formaţiile Bayer Leverkusen şi Equidad Bogota. Clujenii sunt urmaţi în topul pe anul 2008 de Steaua Bucureşti, "roş-albaştrii" fiind clasată pe locul 149.

Următoarea echipă din România în clasament este FC Vaslui, care împarte locul 154 cu echipa tunisiană Sfaxien Sfax. Unirea Urziceni este a patra echipă din România în top, ialomiţeni clasându-se pe locul 162, la egalitate cu peruanii de la Sport Ancash Huaraz şi sirienii de la  Al-Karama Homs.

Dinamo Bucureşti împarte poziţia a 240-a cu echipele Bohemians Dublin, FC Moscova şi Esperance Sportive de Tunis, în timp ce FC Timişoara a înceiat anul 2008 pe locul 279, alături de Omonia Nicosia, Banik Ostrava, Dundee United şi Al-Sadd FC Doha.

Rapid Bucureşti ocupă ultimul loc în clasametul IFFHS, fiind la egalitate pe poziţia 343 cu alte nouă echipe.