Britanicii care nu au un partener vor fi nevoiți să aleagă între a întreține relații sexuale și a-și vizita părinții, în contextul în care premierul Boris Johnson a inventat „bula socială”.

Miercuri, Boris Johnson a vorbit despre „bule de sprijin social cu altă gospodărie”, adică o persoană singură își poate alege o adresă unde să se ducă.

Persoanelor care locuiesc singure de săptămâni întregi li se va permite, de sâmbătă, să-și viziteze familiile sau prietenii, la care pot rămâne chiar peste noapte.

Astfel, persoanele care nu locuiesc cu partenerul vor fi nevoite să aleagă între a își vizita familia și iubitul/iubita.

Cu toate acestea, întâlnirile trebuie să fie exclusive, ceea ce înseamnă că oamenii nu se pot amesteca cu mai multe gospodării.

Cu toate că în Marea Britanie s-au relaxat măsurile de restricție, Guvernul a cerut prudență, avertizând că „majoritatea populației va expusă infecției”, scrie TheSun.

Sir Patrick Vallance, consilier științific șef al Guvernului Marii Britanii, susține că „este necesar ca schimbările să fie făcute treptat”. Ba mai mult, acesta mai atrage atenția asupra faptului că impactul trebuie monitorizat constant astfel încât acolo unde măsurile nu sunt benefice, acestea să fie înlocuite în timp util.

Noile măsuri care vor întra în vigoare începând de la finalul acestei săptămâni au rolul de a îi ajuta pe oamenii care au fost izolați fără partener sau familie. Această categorie este considerată a fi cea mai afectată de măsurile de izolare.

„Știu cât de dificile au fost lunile trecute pentru oamenii care nu s-au putut vedea cu prietenii și familia. Există încă mult prea mulți oameni, în special cei care trăiesc singuri, care sunt singuri și se află în ipostaza de a nu își putea vedea prietenii și familia. În acest weekend, vom permite adulților care trăiesc singuri sau părinților singuri cu copii sub 18 ani să formeze o  ”bulă de sprijin” cu o altă gospodărie”, a declarat premierul Boris Johnson.

„Toți cei aflați într-o ”bulă de sprijin” vor putea acționa ca și cum ar locui în aceeași gospodărie, ceea ce înseamnă că pot petrece timp împreună în casele celuilalt și nu este nevoie să respecte măsurile de distanțare socială”, a mai adăugat premierul.