Directorul executiv al Agenției Județene pentru Plăți și Inspecție Socială Constanța, Marin Țopai, a explicat pentru „Replica de Constanța” de ce au ajuns în acestă situaţie mămicile dar şi ceilalţi care au primit banii ilegal.

"Pentru indemnizație creștere copil, constituirea de debite are la bază următoarele motive: reluare de activitate/încetare fără comunicare către AJPIS în termen de 15 zile, realizare de venituri în perioada de acordare care depășește limita maximă prevăzută de lege de 3.699 lei anual, anchete sociale care atestă faptul că nu mai locuiește cu copilul pentru care primește acest beneficiu”, a explicat directorul executiv Marin Țopai. Cele 490 de mămici trebuie să returneze peste 315.000 de lei", titrează replicaonline.ro.

O mamă din Constanța are de dat înapoi statului  29.234 lei. Bani, conform legii, primiți în mod necuvenit. Marin Țopai a mai declarat pentru  Replica Online, că:  "la sfârșitul lunii august a.c., 1.476 de constănțeni aveau de înapoiat statului român peste un milion de lei. De menționat că, potrivit aceleași statistici, la începutul anului părinții constănțeni aveau de înapoiat 512.669 lei, la care s-au mai adunat debite de 1,8 milioane de lei, cumulate pe parcursul lui 2017, dar până la finele lunii august, angajații AJPIS recuperaseză aproape 1,4 milioane de lei".