La propunerea primarului interimar al Constanţei, Decebal Făgădău, consilierii locali municipali au abrogat hotărârile care instituiau obligativitatea de participare la carnavalul organizat de primărie. “Altfel spus, anul acesta, municipalitatea nu va organiza niciun carnaval, nicio defilare şi pur şi simplu va autoriza, dacă îi va fi solicitată, orice manifestare de promovare organizată de agenţii economici”, a explicat Decebal Făgădău. În acest fel, Carnavalul şi defilarea spectaculoasă a carelor alegorice, din fruntea cărora Radu Mazăre saluta miile de turişti, întruchipând personaje istorice, nu vor mai umple weekendurile din staţiune Mamaia, în această vară.

Evenimentele artistice pot fi însă organizate de Asociaţia Litoral-Delta Dunăriii, din taxa de promovare în valoare de aproape două milioane de lei, percepută, anual, de la agenţii economici din staţiunea Mamaia. Argumentaţia primarului interimar Decebal Făgădău este că “prin evenimentele organizate, vară de vară, defilări, brazilience, formula unu pe apă, şi altele, Mamaia a capatat notorietatea de care avea nevoie şi, din taxa de promovare, agenţii economici pot organiza tot ce doresc în staţiune, noi îi autorizăm”. El susţine că nu a comunicat cu primarul Radu Mazăre, s-a consultat doar cu consilierii locali PSD şi cu cei din opoziţie.

Primăria Constanţa a avut, anul trecut, un car alegoric propriu, pentru care a alocat aproape 100.000 de euro. Primarul interimar, Decebal Făgădău, consideră că banii cheltuiţi de primărie pentru carul alegoric şi-au atins scopul. „Anul acesta primăria municipiului Constanţa nu patricipă la niciun carnaval, nu are niciun car alegoric” a subliniat Făgădău. În opinia lui, anul 2014 a fost vărful de implicare a primăriei Constanţa în acţiunile de promovare a staţiunii Mamaia. „ A fost un vârf pe care primarul Radu Mazăre şi l-a asumat. Atâta vreme cât domnia sa se află în imposibilitate personală de a continua acest proiect, Consiliul Local nu a mandatat pe nimeni altcineva iar eu nu am de gând să fac acest lucru”, a concluzionat, hotărât, primarul interimar Decebal Făgădău.

 

 

Te-ar putea interesa și: