"El nu mi-a arătat niciodată milă. Dar copiii mei îl iubesc și dacă vorbesc în numele copiilor mei și nu al meu, asta trebuie să spun", a declarat Amber Kyzer de la standul martorilor.

Americanul Timothy Jones a fost condamnat pentru uciderea celor cinci copii, cu vârste cuprinse între unu și opt ani. El se confruntă cu o condamnare la moarte, numai că soţia sa cere clemenţă în faţa instanţei.

Amber Kyzer, mama copiilor uciși, a izbucnit în lacrimi în timpul audierii sale la proces cerând clemenţă. În ciuda circumstanțelor și a sfârșitului tragic al copiilor ei, ea pretinde loialitatea față de fostul soț, în timp ce procurorii susțin pedeapsa cu moartea.

Recunoaște că fostul ei soț nu da atenţie copiilor săi care l-au iubit. Apoi, s-a prăbușit și a strigat: "Copiii mei!"

Timothy Jones şi-a ucis copiii apoi i-a purtat în portbagaj timp de nouă zile, înainte de a-i arunca într-o zonă ferită. Un turist i-a găsit, la două săptămâni după ce ucigașul a fost arestat în stare de ebrietate.

Cazul este descris ca unul dintre cele mai oribile din istoria statului american

"Mă opun cu fermitate pedepsei cu moartea", a spus fosta soţie, dar "Voi respecta orice decide juriul", a adăugat ea. Kyzer a mai declarat că Jones a fost un tată bun de-a lungul căsătoriei și a avut o slujbă de 80.000 de dolari pe an ca inginer de calculatoare.  Mai mult, ea a mărturisit că nu dorește ca familia lui Jones să se confrunte cu o nouă durere de a-și mai pierde un fiu pentru că au mai pierdut trei în 2014.

Avocații lui Jones încearcă să demonstreze că se luptă cu o boală psihică nediagnosticată care s-a accentuat după ce căsnicia a eșuat.

Jones a mărturisit instanţei că Nahtahn, fiul în vârstă de 6 ani, a încercat să-l atace influenţat de fosta sa soție și l-a omorât. Câteva ore mai târziu, Jones a spus că a decis să-i omoare şi pe ceilalţi copii: Merah de 8 ani, Elias, de 7 ani, strangulându-i cu mâinile. Apoi, folosind o centură i-a sufocat pe Gabriel de 2 ani si Abigail de 1 an, titrează nypost.