Evenimentul Zilei > EVZ Play > VIDEO. Mălin Bot, batjocorit de ultrașii #Rezist. Cum a compromis o mișcare civică un mercenar cu discurs isteric și populist
VIDEO. Mălin Bot, batjocorit de ultrașii #Rezist. Cum a compromis o mișcare civică un mercenar cu discurs isteric și populist

VIDEO. Mălin Bot, batjocorit de ultrașii #Rezist. Cum a compromis o mișcare civică un mercenar cu discurs isteric și populist

Mălin Bot s-a trezit cu o pungă de făină în cap, miercuri, în Piața Victoriei. Cei care au făcut acest gest au vrut să-și arate dezaprobarea față de un personaj care a știut să speculeze protestele din 2017 - 2018.

La patru ani de la evenimentele consemnate pe 10 august, miercuri, în Piața Victoriei a avut loc un eveniment de pomină. Trei dintre protestatarii care și-au făcut o vocație din această activitate, în ultimii ani, s-au certat ca pe maidan. Mălin Bot s-a trezit împroșcat cu făină, de Angi Șerban. însoțită de Sandu Matei. A urmat un spectacol reprezentativ pentru cei trei, cu injurii și amenințări cu plângeri penale.

Cum s-a reorientat Mălin Bot

Aflat în elementul lui după acest episod, Bot s-a autovictimizat și s-a plâns că i s-a stricat aparatura cu care își desfășoară activitatea de „jurnalist liber”. Numai că și aici minte, aparatul de tip Nikon rezistă la apă, praf, lovituri. Puțină făină nu produce nici un deranj. De ce s-au certat? Ultrașii #Rezist, Matei și Șerban i-au reproșat fostului confrate că nu are ce căuta în Piața Victoriei.

Cum a început totul? Mălin Bot și Sandu Matei s-au urcat pe creasta valului protestelor din 2017 și 2018. Cei doi au făcut tot posibilul ca să câștige popularitate și au devenit agitatori de profesie. Teoretic, la început au fost în aceeași barcă: luptau împotriva PSD. Ulterior, interesele i-au determinat pe Bot și pe Matei să se certe „la cuțite”. În joc au mai intrat și alți protestatari, printre care și Angi Șerban.

Despre adevărata față a lui Mălin Bot puteți citi AICI, fiind făcut să plângă de o simplă investigație.

Jurnalist plecat cu scandal din multe redacții, Bot a simțit că poate să intre pe o nișă bănoasă. Astfel, s-a autointitulat jurnalist liber (de contract cu mogulii). Și a început să producă materiale video, bazate pe o singură tactică: hărțuirea diverselor personaje publice. Practic, Bot dă play și începe să pună câteva întrebări retorice. Și dacă ar dori să aibă un dialog cu el, „subiectele” „jurnalistului” nu ar reuși. Pentru că Bot caută doar scandal. Așa că, ieri în Piața Victoriei, de 10 august, a primit ceea ce oferă.

A găsit fani care să-l plătească pentru refrene strigate fals, dar isteric

Pe principiul „le zice bine”, Bot a reușit să seducă urmăritori, care îi și donează bani pentru activitatea „vitejească”. Fără nuanțe, cu un vocabular redus, ce se limitează la 2-3 expresii tocite, pe care le repetă obsesiv, Mălin Bot s-a remarcat doar prin scandaluri, prin ruperi de ritm zgomotoase, la diverse evenimente. Fapt care i-a și atras antipatia multor personaje ce au devenit cunoscute după protestele de la data de 10 august 2018.

Marele reproș? Isteria cu care a confiscat Bot o mișcare, ținta fiind avantajele financiare. Respectiv 4.000 de euro lunar, plătiți de admiratori din Rusia sau aiurea.