Evenimentul Zilei > International > Malaysia Airlines, la un pas de o nouă tragedie aviatică
Malaysia Airlines, la un pas de o nouă tragedie aviatică

Malaysia Airlines, la un pas de o nouă tragedie aviatică

Un avion al companiei malaeziene Malaysia Airlines a fost nevoit să aterizeze de urgență, astăzi, la Melbourne, după ce unul din motoare a luat foc, au anunțat autoritățile australiene, citate de ibtimes.co.uk.

Zborul MH148 a decolat de pe aeroportul din Melbourne la ora 14.16 (04.16 GMT) cu destinația Kuala Lumpur, dar a trebuit să aterizeze de urgență, a declarat un purtător de cuvânt al aeroportului.

Avionul a aterizat fără incidente cu puțin înainte de 15.00. Serviciile australiene de control aerian au explicat că avionul a semnalat “o problemă de motor”. Aparatul a dat drumul combustibilului și a revenit la sol.

Potrivit BBC, Malaysia Airlines a ajuns în pragul colapsului, după cele două accidente aviatice dezastruoase din 2014. Compania este să reducă numărul de la 20.000 de angajaţi la 14.000 în următoarea perioadă. "Suntem în faliment tehnic. Declinul nostru a început cu ceva timp înainte de evenimentele tragice din 2014", a declarat Christoph Mueller, directorul executiv al companiei.

În luna martie a anului trecut, Malaysia Airlines a trecut prin cel mai greu moment, după ce cursa MH370 a dispărut, cu cei 239 de pasageri şi echipa de zbor la bord.  Avionul nu a fost găsit nici după un an, acest caz fiind considerat unul din cele mai mari mistere din istoria aviaţiei.

La patru luni de la dispariţia zborului MH370, o altă tragedie a avut loc, după ce cursa MH17 a fost doborâtă de o rachetă  în timp ce se află pe spaţiul aerian al Ucrainei.  Întreg echipajul şi cei 298 de pasageri au murit.

Publicat in categoriile: International
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: