Spambotul numit „Onliner” a fost descoperit de curând de un cercetător de securitate din Paris, cunoscut sub numele de Benkow

Informația a fost confirmată de Troy Hunt, expert în domeniul securității informatice australiene, care conduce site-ul de breșe “I Have Been Pwned” (HIBP), se arată pe blogul companiei de securitate Eset.ro

„Voi scrie astăzi despre înregistrările în număr de 711 milioane, cel mai mare set unic de date încărcat vreodată în HIBP”, a precizat Troy Hunt.

„Datele din această sustragere conțin informații de tip junk în număr foarte mare, care poate indica faptul că unele adrese au fost eliminate de pe web și parsarea pur și simplu nu a fost făcută foarte bine”, a precizat Hunt. 

„Ideea este că tot rămân o grămadă de adrese de email, care aparțin unor persoane reala. Astfel, din punct de vedere tehnic numărul de 711 milioane de adrese sustrase este corect, chiar dacă numărul adreselor de mail care aparțin unor persoane reale eset mai mic“, a precizat expertul în securitate.

Pentru a verifica siguranța contului dumneavoatră, specialiștii recomandă să introduceți adresa de e-mail pe haveibeenpwned.com. Dacă vă găsiți adresa pe lista neagră, trebuie să vă schimbați rapid parola.