Indiferent de rezultat, acesta va fi mai mic decât ar fi trebuit să fie”, a adăugat Maia Sandu şi a amintit că blocul ACUM a cerut nerecunoaşterea rezultatelor votării din stânga Nistrului.

În replică, liderul PDM, Vlad Plahotniuc, a declarat că alegerile s-au desfăşurat liber şi corect şi a mulţumit organizatorilor.

În prima lor declaraţie după închiderea secţiilor de votare, liderii ACUM au subliniat că alegerile s-au desfăşurat cu multiple încălcări şi că regimul Plahotniuc-Shor-Dodon le-a furat votul.

Ba mai mult, liderii ACUM au denunţat transportul organizat pentru alegătorii din stânga Nistrului, existând suspiciuni că acestora li s-a oferit 20 de dolari pentru a se prezenta la secţiile de votare, scrie Stiridiaspora.

De fapt, Partidul Democrat şi Partidul Socialiştilor s-au acuzat reciproc că ar fi organizat transportarea în masă a alegătorilor din regiunea transnistreană.

Alina Rusu, preşedintele Comisiei Electorale Centrale, a precizat în cadrul unei conferinţe de presă că peste 37.000 de cetăţeni din regiunea transnistreană au votat duminică în secţiile destinate lor.

Inspectoratul General al Poliţiei din Republica Moldova a declarat că documentează peste 50 de sesizări privind presupuse nereguli în procesul electoral.