Maia Sandu acuză Rusia că vrea să destabilizeze Republica Moldova. Unealta e Ilan Șor

Maia Sandu acuză Rusia că vrea să destabilizeze Republica Moldova. Unealta e Ilan Șor Maia Sandu / Sursa foto: Facebook

Maia Sandu, președintele Republicii Moldova, a avut un discurs vehement, legat de refuzul Rusiei de a-l extrăda pe Ilan Șor, așa cum cer autoritățile.

Liderul de la Chișinău, Maia Sandu, a vorbit despre refuzul Kremlinului de a-l extrăda pe fugarul Ilan Șor. Și a afirmat că este vorba despre un caz grav de amestec în treburile interne ale Basarabiei. Președintele Republicii Moldova a vorbit despre destabilizarea pe care o încearcă Rusia.

„Este clar că Kremlinul vrea să îl folosească în continuare pe Șor și toată gruparea lui coruptă pentru a destabiliza Republica Moldova, pentru a submina instituțiile țării și pentru a lucra împotriva intereselor cetățenilor Republicii Moldova. Instituțiile responsabile vor continua să depună eforturile pentru ca acest personaj și toți cei care participă în aceste activități să răspundă, să fie sancționați conform legii pentru toate lucrurile pe care le-au făcut și pe care continuă să le facă”. A afirmat președintele Maia Sandu.

Maia Sandu, despre extrădarea lui Ilan Șor, refuzată de Rusia

„Aceste acțiuni de destabilizare, folosind banii unui stat străin, care are o atitudine agresivă în raport cu Republica Moldova, evident că sunt abuzuri și acțiuni care trebuie pedepsite, care sunt interzise de lege”, a mai precizat liderul Republicii Moldova.

Ne puteți urmări și pe Google News
Ilan Șor

Sursa foto: captură video

Recent, Ilan Șor, care e fugar, a spus că ar putea să se mute cu traiul în Federația Rusă. Politicianul a precizat că nu exclude această opțiune, mai ales că la Moscova se află soția și copiii săi. Acum o săptămână, oligarhul fugar s-a lăudat pe rețelele sociale că a avut o întrevedere cu Leonid Kalașnikov, președintele Comitetului Dumei de Stat a Rusiei pentru afaceri din CSI.

Conform Interpol Moldova, pe 1 februarie, Ilan Șor a părăsit Israelul. Iar de atunci acesta s-ar afla în Federația Rusă. În ziua următoare, Interpol Moldova a făcut o solicitare către Federația Rusă, iar răspunsul Moscovei a fost că, ultima dată, Șor a ieșit și intrat în Rusia în 2014. Altfel, după ce Ilan Șor a confirmat că se află la Moscova, Interpol Moldova a trimis o nouă cerere biroului rus, însă Kremlinul a refuzat să-l extrădeze, conform realitatea.md.