Maia Sandu a decis cui va dona premiul pe care l-a primit la Timișoara

Maia Sandu a decis cui va dona premiul pe care l-a primit la Timișoara Maia Sandu la Timișoara. Sursa foto: Serviciul de presă al Președinției.

Maia Sandu, președintele Republicii Moldova, a decis către cine se va îndrepta premiul în valoare de 30.000 de euro pe care l-a primit la Timișoara.

Maia Sandu, președintele din Republica Moldova, a anunțat, luni, că donează Premiul „Timișoara pentru Valori Europene” organizației „Prietena Mea”, fondată de Ludmila Adamciuc.

Potrivit Serviciului de presă al instituției prezidențiale, Asociația Obștească „Prietena Mea” are misiunea de a crește gradul de acceptare a dizabilităților prin informare, sensibilizare și abilitare atât a părinților copiilor cu nevoi speciale, cât și a societății.

Maia Sandu își donează premiul primit la Timișoara

„Asociația „Prietena Mea” este vocea copiilor cu sindromul Down și promovează incluziunea lor, ca ei să trăiască în familii și comunități armonioase. Fiecare copil are nevoie de dragostea celor din jur pentru a crește, a se dezvolta și a fi fericit”, a afirmat Maia Sandu.

Ne puteți urmări și pe Google News

Asociația pentru Promovarea Timișoarei va transfera direct banii Asociației Obștești „Prietena Mea”.

La data de 13 ianuarie, liderul de la Chișinău a efectuat o vizită oficială la Timișoara. În timpul acesteia, președintei i-a fost conferit premiul „Timișoara pentru Valori Europene”, care include și suma de 30.000 de euro, conform Moldpres.

După ce în Republica Moldova s-au auzit mai multe voci care au criticat premiul primit de președintele Maia Sandu, primarul Timișoarei, Dominic Fritz, a reacționat.

Maia Sandu, președintele din Republica Moldova, a primit un premiu la Timișoara. În timpul vizitei pe care a făcut-o în România. În Basarabia s-au auzit mai multe ecouri negative, legate de această distincții. Primarul orașului de pe Bega, Dominic Fritz, a reacționat și a ținut să clarifice situația.

Liderul de la Chișinău, apărat de primarul de pe Bega

„Timişoara a apărut pe un cont oficial al Ministerului de Afaceri Externe al Rusiei şi vreau să vă povestesc cum s-a întâmplat asta şi de ce e important pentru noi. Deci Maia Sandu a venit la Timişoara acum o săptămână să primească un premiu pe care l-am înfiinţat, premiul Timişoara pentru Valori Europene.

A venit în Timişoara, a ţinut un speech în care a fost foarte critică la adresa Rusiei, a spus foarte clar că este o ameninţare reală, a povestit ce încercări de destabilizare au făcut ruşii în Republica Moldova şi cumva cu acest premiu am vrut să subliniem că timişorenii sunt alături de ea, sunt alături de Republica Moldova şi imediat au sărit ruşii în sus, au publicat o poză cum înmânez acest premiu Maiei Sandu, au început să o atace pentru că a acceptat acest premiu şi imediat au apărut şi în diferite publicaţii media tot felul de discuţii, pentru că premiul este dotat cu 30.000 de euro cum sunt foarte multe premii de acest gen, de anvergură, sunt dotate cu sume de bani tocmai ca să arate mai mult decât o diplomă, nu cumva să arate că este un premiu care chiar premiază lucruri extraordinare”. A explicat edilul Timișoarei.