Evenimentul Zilei > Vremea > Mai vine iarna anul acesta?! Meteorologii dau răspunsul așteptat de toți românii
Mai vine iarna anul acesta?! Meteorologii dau răspunsul așteptat de toți românii

Mai vine iarna anul acesta?! Meteorologii dau răspunsul așteptat de toți românii

Administrația Națională de Meteorologie(ANM) a emis prgnoza meteo pentru următoarea lună de zile.

Cea de-a doua lună de iarnă este caracterizată de o vreme mai blândă decât se prezintă data din calendar. Temperaturile sunt mai ridicate decât ar fi trebuit să fie în această perioadă. Dar iată cum va fi vremea, potrivit specialiştilor, în fiecare regiune a țării, în intervalul 20 ianuarie – 17 februarie 2020.

Prognoza meteo săptămâna 20.01.2020 – 27.01.2020

Temperatura aerului va avea valori ce se vor situa, în general, peste limitele specifice perioadei, îndeosebi în regiunile extrecarpatice.

Cantitățile de precipitații estimate pentru această săptămână vor fi deficitare în majoritatea regiunilor, dar mai ales în cele extracrapatice. Excepție este posibil să facă partea de nord a teritoriului, unde va exista o tendință spre excedent.

Prognoza meteo săptămâna 27.01.2020 – 03.02.2020

Temperatura aerului va avea valori ce se vor situa peste limitele specifice perioadei, mai ales în regiunile sudice și estice.

Cantitățile de precipitații vor putea avea, în general, o tendință ușor excedentară în regiunile intracarpatice și vor fi apropiate de normalul perioadei în restul teritoriului.

Prognoza meteo săptămâna 03.02.2020 – 10.02.2020

Mediile valorilor termice se vor situa, în general, ușor peste limitele specifice perioadei.

Cantitățile de precipitații estimate pentru această perioadă vor fi, în general, apropiate de cele normale pentru acest interval, local cu o posibilă tendință ușor deficitară.

Prognoza meteo săptămâna 10.02.2020 – 17.02.2020

Mediile valorilor termice vor fi apropiate de normalul săptămânii în zonele de munte și se vor situa, în general, ușor peste limitele specifice perioadei în restul zonelor.