Evenimentul Zilei > Actualitate > Mai mulți primari lăsați fără mandat înainte de alegeri. Justificările oficiale
Mai mulți primari lăsați fără mandat înainte de alegeri. Justificările oficiale

Mai mulți primari lăsați fără mandat înainte de alegeri. Justificările oficiale

Un număr de 14 primari, din tot atâtea localități din județul Suceva, și-au pierdut mandatele pentru că au trecut de la un partid la altul.

Anunțul a fost făcut de prefectul județului, Alexandru Moldovan. El a afirmat că, în ultimele zece zile, a emis ordine de încetare a mandatelor pentru 14 primari şi 69 de consilieri locali care au migrat la alte partide decât cele pe listele cărora au fost aleși. Prefectul de Suceava a precizat că în perioada următoare va semna și alte asemenea ordine.

„În toate cazurile de încetare înainte de termen a mandatului de primar, prefectul emite un ordin prin care constată încetarea mandatului primarului, care are la bază un referat semnat de secretarul general al unităţii administrativ-teritoriale, precum şi actele din care rezultă motivul legal de încetare a mandatului”, a anunțat prefectul Alexandru Moldovan într-un comunicat de presă.

De menționat că PSD Suceava a depus o plângere penală pentru abuz în serviciu pe numele prefectului Alexandru Moldovan deoarece, în calitate de prefect, nu și-a îndeplinit atribuțiile cu privire la demiterea aleșilor locali care au trecut la alt partid politic înainte de alegerile locale.

Potrivit sursei citate, conform legii, secretarul general al unității administrativ – teritoriale unde se constată încetarea de drept a mandatului primarului sau al unui consilier este obligat să transmită acest lucru Prefecturii.

„Subliniem că referatul secretarului general al unităţii administrativ-teritoriale se transmite prefectului în termen de zece zile de la data intervenirii situaţiei de încetare de drept a mandatului primarului şi trebuie să fie însoţit de toate înscrisurile justificative cerute de textul de lege citat”, se arată în comunicatul de presă semnat de prefectul Alexandru Moldovan.

Prefectul de Suceava a mai precizat că toate cazurile în care a semnat ordine de încetare a mandatului este vorba de persoane care au ales să  candideze, la alegerile locale din 27 septembrie 2020, pe lista unui alt partid politic.

De asemenea, în comunicatul de prsă emis de Prefectura Suceava au fost enumerate datele în care au fost semnate ordinele prin care aleșii locali au fost lăsați fără mandate precum și numărul persoanelor vizate. Astfel, cei 14 primari și 69 de consilieri locali și-au pierdut funcțiile în intervalul 7 – 16 septembrie.

De menționat că în ultima perioadă, înainte de alegerile locale, PNL a declanșat o amplă campanie de recrutare a primarilor și consilierilor aparținând altor partide politice, în special PSD.

Publicat in categoriile: Actualitate
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: