Evenimentul Zilei > Monden > Mai bine să nu ajungă pe tron. Prințul Charles devine un „pericol” pentru Regat. În ce vrea să transforme reședința regală
Mai bine să nu ajungă pe tron. Prințul Charles devine un „pericol” pentru Regat. În ce vrea să transforme reședința regală

Mai bine să nu ajungă pe tron. Prințul Charles devine un „pericol” pentru Regat. În ce vrea să transforme reședința regală

Planul lui Charles de a transforma Palatul Buckingham într-un „apartament deasupra garajului” a fost denunțat de un apropiat al casei regale britanice.

Prințul Charles, lipsit de popularitate, vrea să transforme reședința regală într-un apartament în stil „deasupra garajului”, după ce va deveni rege. Aşadar, palatul Buckingham dar și Balmoral ar putea suferi schimbări drastice după ce Prințul Charles va lua locul Reginei la tron, deoarece surse regale indică că dorește să „deschidă” reședința publicului.

După ce urcă pe tron, intenționează să rămână la Clarence House, menținând în același timp un mic apartament la Palatul Buckingham, într-un aranjament de locuit în stil american „deasupra garajului”.

Şi nu se oprește aici, îşi va pune familia la treabă. Gata cu tăiatul panglicilor și aparițiile la evenimente

În cadrul celorlalte planuri ale sale, Prințul de Wales dorește ca Familia Regală să se concentreze pe „teme de interes” în loc de îndatoririle regale tradiționale, deoarece speră să modernizeze instituția. În ciuda acestui fapt, un comentator regal a calificat planurile drept „incomode” din cauza lipsei de popularitate în rândul publicului britanic.

Vorbind la podcastul Royally Obsessed, Roberta Fiorito a spus: „Își dorește cu adevărat să deschidă reședințele regale și dorește ca monarhia să fie într-adevăr mai concentrată pe teme de interes față de ceremoniile de tăiere a panglicilor și aparițiile la evenimente. A fost interesant de văzut momentul în care a avut loc o parte din această acoperire cu sursele regale.

Co-gazda ei, Rachel Bowie, a continuat: „A spus ceva de genul că va fi ca un apartament  de deasupra garajului. Va avea un apartament la Buckingham, iar restul deschis. Nu sunt de acord cu nimic din toate acestea, dar cu faptul că el știe că mulți oameni nu-l rege şi a acceptat asta, sunt de acord”.

Britanicii îl doresc pe William rege în locul tatălui său

Britanicii dar şi mulţi membri regali nu îl doresc pe Charles rege. Potrivit unui sondaj realizat de Deltapoll între 31 martie și 1 aprilie a acestui an, 47% dintre respondenți au spus că doresc ca Ducele de Cambridge să devină următorul rege. Din cei 1.590 de participanți intervievați, doar 27% și-au exprimat sprijinul pentru Prințul Charles.

Sondajele recente ale YouGov îl plasează pe viitorul rege drept al șaselea cel mai popular membru al Familiei Regale, după sora sa Prințesa Anne și Ducesa de Cambridge.

În ultimii ani, prințul a fost lăudat pentru eforturile sale de a crește gradul de conștientizare cu privire la schimbările climatice și pentru inițiativa sa ambițioasă Terra Carta. El și-a asumat, de asemenea, un rol mai proeminent în cadrul familiei regale și o însoțește în mod regulat pe regina la angajamentele formale.

Săptămâna viitoare, el va ține discursul de deschidere la summitul COP26 privind schimbările climatice și va avea întâlniri cu liderii mondiali, în timp ce a fost anunțat, de asemenea, că el și Camilla vor călători în Egipt și Iordania în noiembrie.

Mai mult, prințul de Wales și-a arătat intențiile pentru o monarhie subţiată, care va include reducerea numărului de membri ai familiei regale, iar restul vor fi invitați să-şi caute o modalitatea de a trăi fără ajutor de la palat, scrie presa britanică