Mai mult de atât, 1000 de agenţi de poliţie vor deveni ofiţeri. Decizia a venit ca urmare a necesităţii acorperirii deficitului de personal, astfel preconizându-se că 2.500 de civili vor fi angajaţi pe posturile de subofiţeri. Procedura de ocupare a posturilor constă în promovarea unui examen organizat de MAI, luna aceasta. 

„Efectivele MAI primesc întăriri / Și tu poți să fii colegul nostru!
O prioritate a ministrului afacerilor interne este reducerea deficitul de personal la nivelul structurilor MAI. Astfel, o primă etapă este organizarea concursurilor pentru un număr de 1.000 de agenți de poliție care vor avea ocazia să treacă în corpul ofițerilor, bineînțeles, după promovarea examenului. Începând cu 15 februarie a.c., vor fi inițiate procedurile de încadrare din sursă externă pentru un număr de 2.500 de posturi destinate structurilor operative! Succes tuturor!”, se anunţă într-un post pe pagina de Facebook a Ministerului Afacerilor Interne.

În afară de asta, MAI anunţă că tinerii care vor absolvi anul acesta şcolile de poliţie, au deja locul de muncă asigurat, anunţă ziarelive.ro.